Sunday, June 26, 2016

Terrassestrik med en (strikke)heks og godt gang i bomulden....

Vores sidste aftale blev aflyst, så jeg glædede mig ekstra meget til at Lene kom til terrassestrik i denne weekend. Vi har hver gang, siden sommertraditionen startede, siddet ude. Godt nok blev brunch i år indtaget i stuen, men alt strik foregik på terrassen. Da det begyndte at regne rykkede vi ind under halvtag, og fik kun lidt våde tæer. Det er altid så dejligt livsbekræftende at være sammen med Lene. Vores fælles glæde ved garn og strik bliver selvfølgelig behandlet, og samtidig får vi vendt verdenssituationen på en måde så vi  "kommer hele vejen rundt".

Brunch med lidt af hvert stod klar.


Vi har små skovjordbær mange steder i haven. De har sået sig selv, og vi synes det er dejligt med spiseligt bunddække.  De gør sig godt i tilbehør til skyer og på kager.

 

Lene i gang med en spændende sommerbluse i Elastico. Bemærk - Lenes kop og glas står på armlænet til stolen. Jeg indledte dagen med at tabe min mobiltelefon på gulvet i badeværelset (den overlevede), skære mig i en finger (av!), og vælte lysestager på gulvet, så min kop står på fliserne.......


Jeg fik en meget fin gave - mørkeblåt Elastico fra Lana Grossa.


Det bliver forvandlet til ZigZag trøjen fra Knitty.com, som længe har været på min favoritønskestrikkeliste. Nu har jeg fået garnet, der passer til.


Jeg er kommet til monteringen af Prairie. Det kunne jeg ikke koncentrere mig om, da Lene var på besøg,


- i stedet strikkede jeg på en sort Prairie i bomuldsgarn fra Tante Grøn købt for nogle år siden på Fanø.


Jeg har også fået gang i "Blomster og Blade" fra Karen Noe, men det er absolut ikke "snakkestrik". Der kræves koncentration. Diagrammet til blomster og blade er på 47 pinde. Garnet (det + garn til råhvid Prairie) købte jeg sidste sommer for gavekortet, jeg fik af mine kollegaer i 50 års fødselsdagsgave, i den dejlige butik i Tind. Det er skønt at se den fine gave blive til noget brugbart.


Søndagen startede med en løbetur på 5 km sammen med Bastian. Først på turen var det perfekt løbevejr - overskyet og en frisk brise. Det blev dog hurtigt varmt - for varmt til en lille hundefyr med pels, så det blev til løbe i skygge og gåtur i sol.


Jeg har stort set intet fornuftigt foretaget mig i dag. Der er sat lidt vasketøj over, men ellers har jeg hygget med strik og en tur ved symaskinen. En hurtig T-shirt syet af 2 rester til kr. 49 per styk købt i City Stoffer og Garn. Bluse til kr. 100 og 1 times arbejdstid. Kan bruges med blå top og cowboybukser.

6 comments:

Strikkeheksen said...

Kære Gitte - tusind tak for en dejlig dag - det er nemlig som du skriver altid livsbekræftende at være sammen :-) Sikken en mega lækker model, du skal strikke af dit Elastico, den bliver da bare helt fantastisk :-) Flot med morgenløbetur - selvom jeg synes det er hårdt for gamle Bastian :-) Ha en dejlig dag :-)

Ellen said...

Ja sådan en dag er en ordentlig vitaminindsprøjtning. Sikke mange fine ting du som altid har gang i. Dejlig gave og en flot model den skal forvandles til. God dag.

vibstrik said...

Det lyder som en helt igennem skøn dag. SIkken en masse fantastiske ting I har på pindene. Er spændt på modellen i Elastico.

fru westerskov said...

Sikke mange skønne ting, du har gang i. Bliver helt misundelig på jeres hygge/strikke dag.

Flowermouse Design ❀ Lone said...

Åh hvor dejligt I har det!! En god strikkeveninde er simpelthen bare det bedste :-) Hvor har du gang i mange flotte ting for tiden. Håber fingeren er bedre - sikke dog mange uheld på en dag... Nyd strikkeriet - glæder mig til at se det færdig😃

Lin said...

Skoen dag.Herlig tradition med terrassestrik, Kan godt se hvad du mener med kop og glas paa armlaenet. Det duer jeg ikke til, jeg snakker med hele overkroppen og store armbevaegelser hihi.
Av, dit strik ser laekkert ud og jeg maa sige du er kommet langt. Det elastico skal jeg have gramset lidt paa naar jeg kommer hjem.
Flot at Bastian stadig kan tage sig en lang tur. Nike er desvaerre nu kun til " ud i haven og tisse og ind i kurven igen".
God soendag.