Monday, June 30, 2008

Hyldeblomst-selvsving

Jeg er da gået fuldstændig i hyldeblomst-selvsving. Har lige produceret en portion mere af den dejlige drik. Og - ikke nok med at det smager meget bedre end det man køber, der kan produceres ca. 2 liter for den pris jeg giver for ½ liter i butikkerne. Så - det kan da kaldes en win-win situation ;-) Jeg har lovet at tage en flaske med til mødregruppen på lørdag.

Frilandshaven i går på DR2, og Anne fortalte at man kan lave hyldeblomstmarmelade ved at blende hylden og citronerne, der har trukket i 3-4 dage (som jeg ellers bare har smidt ud). Det skal også prøves. De absolut sidste hyldeblomster er plukket i haven i dag. Jeg havde endda Jørgen "ude med riven" får at få trukket grenene ned, så jeg kunne klippe blomsterne af.

Jørgen er så tilgengæld gået i Bruce-selvsving. Det havde været en fantastisk koncert, og sikke anmeldelser den har fået. Ja - jeg er stadig misundelige.

February Lady Sweater skrider stille og roligt frem.

Sunday, June 29, 2008

Hægter

Jeg endte med at købe ganske almindelige gammeldags hægter, som er helt usynlige. Alternativet var norske hægter, men sølv passede ikke rigtig til trøjen. Er faktisk rigtig tilfreds med og glad for resultatet - ikke mindst eftersom det er min første helt hjemmekomponerede model. En af de førstkommende dag skal jeg have skrevet "opskriften" ned, så jeg kan lave den igen.

Denne søndag er meget stille og fredelig. Søren blev kørt til Hou og sat på færgen til Tunø i morges - på ferie med Gudmor. Han har glædet sig helt vildt. Har dog allerede ringet hjem 4 gange. Undrer mig lidt - plejer aldrig at høre noget fra ham, før han er hjemme igen...........

Jørgen kørte afsted til København ved frokosttid. Han skal til Bruce Springsteen koncert sammen med en kammerat - kommer hjem engang i nat. Det skal oven i købet spise middag på l'education.

Lise har glædet sig helt vildt til at det bare skulle være "os to" hjemme i huset - en tøsedag. Vi har cyklet, spillet spil og kort, snakket og hygget i sofaen. Lige nu ligger hun og ser en film. Jeg vil lave mig en kop kaffe mere og slå mig ned i sofaen med strikketøjet.

Mønsteret til Fifi ligger i min mailboks som pdf-fil......

Thursday, June 26, 2008

Sommerprojekt og tøseaften

Fifi - sommerferieprojekt - tror jeg.

Var i biografen og se Sex and The City i går. Vi var 4 piger, der blev dejlig underholdt - så er vi ligeglade hvad mændene siger. Det var en rigtig TØSEFILM, men hvad gør det, så er der jo nogen til at passe børnene.

Inden filmen var vi 4 piger ude og spise, og kom - på baggrund af en artikel skrevet af en pige der lige var flyttet hjemmefra, og som ikke havde meget til overs for moderrollen - til at snakke om den rolle vi har i hjemmet. Hende der pisker rundt og ryder op, gør rent, sørger for at der ser pænt ud - kort sag - hende den sure! Hvis manden har en fridag sammen med børnene - ja så kan det hele såmænd flyde, bare de hygger sig. Hvis vi har en fridag, sørger vi først for at ryde op, og så hygge bagefter.

Tja - vi blev faktisk enige om, at vi er godt åndsvage, for vi har jo ikke børnene hos os altid (kun til låns). Kan vi lade være/ændre adfærd? Hygge for mig er også ensbetydende med at der ser nogenlunde ordentligt ud omkring mig , men -

Hvad vil vores børn huske når de som voksne tænker tilbage! Det skulle jo nødigt være sætninger som "lige om lidt" eller "mor skal lige" der dukker op her......

Jeg vil overveje at forbedre mig - lidt - ;-)

Tuesday, June 24, 2008

Test......

Passer vist meget godt. Der strikkes videre.......

2 gange i løbet af den sidste uge, har jeg smidt rugbrød ud på grund af mug! Gider ikke mere. Piskede hjem i dag, og har sat gang i rugbrøds- og bollebagning til madpakker.

Gik lidt bedre i dag end i fredags, hvor jeg var ved at brænde huset af!!!! Blev ringet op på arbejde, at Lise var syg. Hun havde lidt feber og ondt i halsen, så hun puttede på sofaen med en film, mens jeg arbejdede videre hjemmefra.

Ved 2-tiden ristede jeg et par stykker brød, og satte knækkede hvedekerner til at koge (til weekendens franskbrød). - Og så gik jeg ind for at arbejdede videre.............. Ved 4-tiden kommer min søn og mand hjem:
- "Mor - hvorfor lugter her så brændt?"
- "Nåh - jeg har bare ristet lidt franskbrød."
- "Jamen - hvor kommer al røgen så fra?"

Hele køkken og gang var fuld af røg........... Det var vel-gennemkogte hvedekerner. Tror aldrig den gryde bliver pæn igen. Hvorfor skal jeg altid være så "effektiv"og lave flere ting på én gang..................

I morgen skal jeg se denne her ;-) sammen med nogle dejlige veninder. Glæder mig.

Sunday, June 22, 2008

Rødt igen......

Har købt garn til February Lady Sweater - 2 røde farver - en "postkasserød" og en "vinrød", der til sammen gir' det farvespil jeg gerne ville have (ikke let at se på billedet).

- Og det var så den weekend. Fredag var Jørgen på sommertur med arbejde, og jeg havde besøg at børnenes gudmor - den mest herlige pige. Vi sad faktisk på kontor sammen i næsten 10 år. Og - jeg har hverken før eller siden grint så meget, som da vi arbejdede sammen. Virkelig så tårerne sprøjtede - Åh, det kan jeg godt savne ind imellem.... Der er ikke noget så livsbekræftende som et rigtigt godt grin.

Lørdag gik med børn på besøg. Drengene klarede sig selv. Pigerne er helt vilde med at cykle, - prøvede først at gå tur med hunden sammen med dem, men endte med at jeg måtte spurte, så hunden blev skiftet ud med en cykel. Sådan et par tøser kan faktisk skyde en rimelig god fart ;-) Det er vel heller ikke for tidligt at begynde at træne cykelturen til skole - Nu er der snart kun et år til. Uha, uha som tiden går.

Søndag var Søren til børnefødselsdag. Bagefter kørte vi en tur til Norsminde - spiste frokost ved fiskehuset, og så skulle der fanges krabber. Vi var der først omkring kl. 15.00, så vi var godt sultne - også Søren:
"Jamen, har du da ikke fået noget at spise til fødselsdagen". "Næh - ikke ret meget".
Det viste sig nu at han havde fået både burger, kage og slik, men Søren er bare så sulten hele tiden, så han klarede lige en fiskefilet + rugbrød også.

Saturday, June 21, 2008

Der var garn nok!

1 stk. Cardigan Classic er færdig - enderne er hæftet og den er syet sammen. Skal nu vaskes og ligges i pres. Hægter eller knapper på ? - Det finder jeg ud af i næste uge.

Tilfreds - hmmm - tror jeg nok. Garnet er dog lidt for tyk til de dobbelte kanter, så den næste - med sort som hovedfarve - skal strikkes i noget tyndere garn (3 mm).
Måtte hækle en kant mellem krave og trøje, for at det fik et lidt mere "jævnt" look.

Thursday, June 19, 2008

Drømme......

Drømmer om dette garn til February Lady Sweater - synes det er så smukt - Sundara Yarn Worsted Merino. Mon der findes noget i Danmark, der ligner?


Har været totalt ude af strikke- og "blogverdenen" i denne uge (tænkt at man kan savne det ;-)

Mandag foregik i Odense og tirsdag/onsdag foregik i København med meget, meget lange dage. Så nu er jeg træt, træt ;-) og glæder mig til weekend. Jørgen lavede aftensmad, mens jeg bare fik lov til at ligge på sofaen og se fjernsyn, og ungerne så tegnefilm i køkkenet. Måske jeg strikker et par pinde i aften.......

Sunday, June 15, 2008

Søndagshygge

Jeg havde besøg af Lises mødregruppe i dag og Søren havde en kammerat på besøg, så huset har været fuldt af gæster. Piskede ud i haven i morges, hvor hylden blomstrer fantastisk flot lige nu. Jeg ville lave hyldeblomstsaftevand til børnene. Fik det også lavet, men - hmmm - skal trække 3-4 dage, så det eneste hyldeblomst i dag, var dem i buketten. I øvrigt en dårlig idé - lugten blev i løbet af eftermiddagen som - ja - sur armsved......

Har strikket krave på Cardigan Classic. Har løst problemet med de dobbelte kanter ved at strikke én maske mindre på hver pind - den yderste maske kun blev strikket 1 gang, 2. maske 2 gang osv......, sådan at der dannes en bue. - Indviklet forklaring? Summa summarum - jeg har en dobbelt krave, og "ombukningskanten" (en vrang-pind på retsiden) fortsætter fra kanterne på forstykkerne op i kraven.

2 pinde frem og 3 tilbage

Var til Strik in i Århus i går sammen med Tine - det blev til mere snak end strik - måske for meget snak ;-) I hvertfald blev der lystigt trævlet op, når vi engang imellem kiggede ned på strikketøjet......

Vi mødte bl.a. Bente, der havde de sødeste små strikkjoler med - og som sælges på nettet via hendes butik Striksalg.

På vej hjem snakkede vi om at det kunne være hyggeligt at starte vores egen lille "erfa-gruppe" op med strikkende/snakkende østjyske piger/bloggere.......

Jeg strikkede ærmer - og - for at være sikker på at ærmene i det mindste bliver lige lange, strikke jeg begge på én gang. - Men er nu næsten helt sikker på at der er garn nok!

Friday, June 13, 2008

"Steppebrand"

February lady sweater breder sig hastig i "blog-land" og jeg må indrømme at jeg også er hooked. Der bliver snarest købt garn - skal bare lige strikke Cardigan Classic færdig. Fik startet på ærmerene i går, og kraven er også klar inde i mit hoved (tror jeg). Jeg skal strikke dobbelt krave - ligesom kanterne - uden at der bliver "hul" i enderne.

Mønsteret til February lady sweater kan hentes ganske gratis her.

Ellers byder weekenden på Strik in i Århus i morgen, og så mødregruppe (Lise) hos mig på søndag. Og ind imellem tid til rengøring, familiehygge og strik. På programmet lige nu er bagning af brød til weekenden. Tror der gemmer sig en "lille bager" inden i mig - gider ikke lave mad (heldigt jeg har manden min) - men bage, det elsker jeg.

Wednesday, June 11, 2008

Så langt - så godt.......

Status på Cardigan Classic. Er ikke helt sikker på hvordan jeg laver kraven - så nu går jeg igang med ærmerne. Har næsten 6 nøgler råhvidt tilbage - HÅBER det er nok........

The Honeycomb Shawl

Jeg ved ikke hvad der er med mig og sjaler for tiden - men jeg er igen blevet forelsket....... Se lige dette sjal, designet af Weaverknits (hende der bl.a. også har designet Neiman). Sjalet er designet til en konkurrence. Jeg har stemt på The Honeycomb Shawl - du kan afgive din stemme her - alt efter hvilket sjal du synes bedst om........

Monday, June 9, 2008

Vil du med?

Irene har gjort mig opmærksom på, at der er Strik in v. Musikhuset i Århus kl. 13.00 på lørdag. Jeg kommer - Vil du med? ;-)

Disse 2 stod helt alene tilbage i den lokale Kvickly, og jeg har de sidste par år snakket om tomater på terassen, så de måtte med hjem. Om de bliver til noget ved jeg ikke, men for en sølle 5'er må det prøves....

Alt god leg ender i gråd - det blev til skrabede knæ og en blå underarm hos Lise. Naboens var til grillaften i lørdags - elsker sådanne nogle pludseligt opståede aftaler - "Skal I noget i aften " - "Nej" - "Skal vi så ikke grille sammen?" - "Jo"...... Deres børn er jævnaldrende med vores, så alle hygger sig gevaldigt. Startede med grillmad på terrassen, og endte med snobrød og æblekage om bålet i haven. (Pigerne lignede et helt "Skagens tema" i deres lyse kjoler.)
Jeg vækkede Lise kl. 10.45 søndag.........

Hmmmm - er der mon nok garn.......

Saturday, June 7, 2008

Uld og øl

Blev dybt misundelig over alle indlæggene om Saltum Uldfestival, så jeg søgte på nettet for at se om der kom noget lignende i nærmeste fremtid lidt tættere på. Søgemaskinen - som bestemt må være lavet af en mand - spurgte: Mente du ØL-festival............. Må vist nøjes med besøg hos garnhandlerne - fysisk og på nettet, hvilket ikke er så ringe endda, og så en kold øl på terassen!

Livet er i den grad fantastisk lige nu - hvad har vi gjort for at vi skal have det så godt? Ved godt de snakker tørke, og ringe udbytte af landmændenes høst - og det er selvfølgelig ikke så godt. Men - det er så fantastisk med al den solskin - livet bliver lettere ;-) - alt imens jeg strikker på min uldtrøje til køligere vejr.

Hverdagens puslespil med Lise går også op i en højere end i den kommende uge: Der importeres igen et stk. mormor fra Læsø (Lises venindes). - Og det er bare sagen. Pigerne havde også den glæde tirsdag og onsdag i sidste uge, og Lise ville slet ikke hjem! Hun har allerede en invitation til sommerferie på Læsø - skal bare lige være lidt større.
Vi har "vagten" onsdag og torsdag.

Tuesday, June 3, 2008

1. julegave på plads

Jørgen har længe klaget over at jeg ikke har strikket noget til ham, så jeg var på biblioteket i lørdags for at låne Marianne Isagers bog "Strik a la carte". Manden min har bestilt et stk. "Avissweater til mænd" i str. XL........

På en eller anden måde er det meget mere overskueligt at strikke noget til Lise i str. 6 år ;-), men når han nu så gerne vil............

Jeg kan vel godt trække projektstarten lidt, når den nu først skal være færdig til december.