Sunday, November 28, 2010

Op af strikkekurven og på med vesten!

Lise: Mor - hvor er min grå bluse du har strikket?
Mor: Den er til vask - men vent lige så stopper jeg enderne på nr. 2.
Som sagt så gjort, og her er hun - en lidt træt søndagspige i Idas Blomster nr. 2.
Det er da godt man har noget lunt i strikkekurven, der lige kan hives op og gøres færdigt.
Et andet projekt kom på pindende denne uge. Jeg trængte til noget som kunne blive færdigt. En lille hurtig vest fra Rowan. Jeg har strikket en str. 14-16 år, men på tyndere pinde, så den passer til Lise. Mere om den senere.

De projekter, som er på pindene til mig selv, strikkes på så tynde pinde, at det tager evigheder (er inde i en utålmodig fase). Og kjolen - det der bånd skal jeg lige have mod på igen. Men jeg kan da se på responsen (og tusind tak for det), at der er flere der ikke kunne få det til at passe med opskriften.

Søren har helt af sig selv bestilt en vest til jul og nytår, og så skal der handles. Jeg fandt 2 muligheder på nettet. Der er ikke meget smart strik på nettet til en dreng, der bruger str. 14 år, og det hjælper jo ikke med billeder på Ravelry af - godt nok en smart vest - men med en model over 40 med mave! Det hitter lige som ikke på en der går i 5. klasse - det passer bedre til faren! Nå - jeg tror vi har fundet en løsning, og garn bliver købt på tirsdag, hvis vejene er farbare.

Der er fuldstændigt ro i huset. Jørgen er i kælderen, hunden ved fod under skrivebordet, Lise hos en veninde og Søren er ude at kælke. Jeg vil gå ud og lave mig en kop kaffe, og stille og roligt tage fat på alt vasketøjet........ Måske suppleret med en pind eller 2 på halskanten ind i mellem, og hvis jeg er heldig retter Jørgen frokost an.

9 comments:

Eva said...

Sikke da en heldig pige. Version to er sørme også blevet fin.

Jeg håber, du fik din frokost serveret:)

Gitte said...

Tak Eva.
Og -ja - det gjorde jeg ;-)

Erna said...

Det er jo altid skønt, at ungerne vil gå i det hjemmestrikkede.
Nogle modeller er bedre end andre, og de gode vil de altid ha' mere end 1 af.
Men flot det er den.

Fynpige said...

Hvor er den super flot Idas blomster.....har du en ide om hvor man kan finde sådan en vest/model bare til størrelse voksen??
Følger altid med i det flotte strik du får lavet *smil*

Gitte said...

Tak Erna. Heldigvis så vil ungerne gerne - endnu.

Fynspige - Tusind Tak. Du kan finde en model næsten mage til i Annette Danielsens nye bog - det er den der hedder kaffe.

Rosanna said...

Hvor er den blevet go'! Jeh har haft Ida-vesten i kikkerten længe, og jeg må se at komme igang! Jeg kan godt li' Anette Danielsens ting og har lige nu asparges-huen på pindene. Bagefter går jeg vist igang med den vest....

Lykke said...

man forstår jo trangen til at iklæde sig alt det uldne i disse dage og der er da ikke noget mere skønt end hjemmestrik, så hun er heldig, hende Lise :-)

KirstenK said...

Jeg håber da også du fik frokosten serveret, og fik ordnet vasketøjet...og fik strikket lidt! Idas blomster er altså suveræn!

nynne said...

En "ganske" fin 2'er. Hun ændre godt nok udtryk datteren din. Der sker bare pludselig noget, når de for alvor bliver skolebørn .
Spændende hvad du gør med den vest. Mine største gider ikka hjemmestrik - forsøger elllers at overtale dem til en Nørgaard copy af en art - men næ nej - "dur ikke" - vil hellere have hættetrøje eller skjorter.