Sunday, December 12, 2010

Frisk tur til Den Gamle By

Lise og jeg blev hentet "i morges" af Lises veninde og hendes mor, så vi kunne være ved Den Gamle By, når de åbnede kl. 10.

Frosten var vendt tilbage, så vi mødre frøs med anstand (varm kaffe og suppe hjalp) mens vi fulgte 2 glade piger rundt i byen. Der skulle gynges, kigges på heste, spises æbleskiver og meget, meget mere.Der var så hyggeligt med hestevogne, der kørte gennem byen, boder og mennesker i gaderne. Vi var på besøg i et af husene, hvor pigerne fik læst Peters Jul højt.
Et romantisk billede på en tid, som nok ikke har været så helt behagelig endda - med mindre der var penge på kistebunden.

Der var også husflidsudstilling - med garn, strik og meget andet.


Jeg købte et enkelt lille strikkekit, og kiggede også på kits til bindesjaler, men der er masser af strikkeplaner og garn, så bindesjalet må vente.

Vi havde en hyggelig dag, som vi blev enige om snart skulle gentages ;-)

7 comments:

strikkeentusiasten said...

Jeg kiggede også på både bindesjal og tørklæde igår men måtte opgive - der var simpelthen så mange mennesker, så bare det at stå i kø var helt uoverskueligt !!!

Ret tankevækkende hvor lidt plads man boede på dengang.....det var aldrig gået i dag hvor et børneværelse helst skal være 14-15m2

Tine said...

Sikke en hyggelig (og kold) dag!
Smukke billeder du har taget.

Og sikke da et fint kit du har købt.
Et bindesjal har jeg også på ønskesedlen.
Måske engang.... :-)

Sylvia said...

Jeg har også vært i Den gamle By, men det er noen år siden. Da var barna små, og de skrek da vi skulle besøke noen av stuene, med utstillingsdukker i, kledd ut. Barna trodde de var levende, og det var skremmende, så jeg fikk ikke kommet innenfor, men hygget meg godt på utsiden.
I dag har jeg vært på bloggtur i norges Juleby, drøbak.

Fru Kahr said...

Hvor ser det hyggeligt ud. Jeg kunne også godt tænke mig en tur i Den gamle By, men der er vist ikke rigtig opbakning i familien. Sidste gang vi var der, var der også pakket med mennesker, hvilket vist ikke ligefrem fremmer lysten til at tage afsted.

Helle : said...

Dejlige billeder fra en skøn dag, sød lille kit. Bindesjalet har jeg også haft lidt kig på, men ikke inde fra den Gamle by.

Tak for de skønne poser tøj, det blev aflevere i går.

Berit said...

Der er så hyggeligt derinde i "Gammelby". Har også kigget lidt på de der bindesjaler, men det bliver heller ikke nu hos mig. Og tak for sidst - det var en hyggelig aften.

Lin said...

Hvor ser det bare hyggeligt ud. Et bindesjal er genialt. Jeg bruger mit hver dag.