Wednesday, September 21, 2011

Det går altså slet ikke........

Det går slet ikke godt for tiden - altså med strikketøjet....

Jeg kan ikke få maskeantallet til at passe når jeg strikker "blomstermønsteret" i Helga Isagers Islandske sjal. Jeg har ordnet det ved fiksfakserier en gang..... Og nu er den gal igen. Jeg kan lige så godt trævle op, for jeg ved at jeg ikke bliver tilfreds med noget jeg selv kan se tydelige fejl i. I strikkekurven til jeg får lyst!
Så er der jo den skønne Katharine Hepburn Cardigan. Jeg troede det var løgn - men POKKERME om ikke jeg har glemt at skifte til ½ nr. større pinde efter ribben. Sad i går aftes efter skole og skulle lige slappe af med et par pinde. Jeg kunne bare ikke forstå at stykkerne ikke var lige lange, når antallet af snoninger passede. Jamen - Gitte - altså, hvordan kunne du gøre det? Det er i den grad "pillearbejde" at strikke mønsteret, og nu skal næsten hele det første forstykke om!! Her kunne stå meget grimme gloser!
Til gengæld er denne strikkebog min. Den kom i mandags med posten efter at Liselotte havde fristet mig! Et lille link til Kim Hargreaves, og jeg var hooked på Wisdom. Og garnet - det er lige her, - kombinationen af uld og cashmere er så lækker - og 500 gr. til 200 kr.!! - men det kan jeg jo ikke nå at få inden jeg tager til Fanø, så jeg strikker på Regnvejrsdag, som jo også blev trævlet op (endnu en ommer!) - og bestiller garn når jeg kommer hjem.

Nå - der er også landet et andet mønster i mailboksen - Nemlig Claras Mor - som jeg tror er et rigtigt velegnet til en aften i sommerhus med benene oppe og hjernen fra efter en travl dag rundt på Fanø at kigge på "ting" og møde skønne blogkvinder........ Jeg har lige lidt mere Havskum og noget flødeskum, som passer til mønsteret.

Jeg sidder på kontor sammen med 1 pige og 12 mænd, der grinede noget da jeg fortalte, at jeg havde fri fredag fordi jeg skulle til Strikkefestival på Fanø ;-) Der er bagt "Moster Søs' immunstyrkende gurkemejeboller" og måske kommer der også lidt småkager og andet godt med i tasken - sammen med strikketøj selvfølgelig.

16 comments:

Eva said...

Det er da godt, man slet ikke er misundelig over det der Fanø-halløj......

Sikke mange dejlige strikke-muligheder du har.

Ellen said...

Du burde have et gavekort til wookshoppen "Red hvad reddes kan" ærgeligt med sådanne fejl og bommerter.Vi ses. god aften.

Anonymous said...

Øv hvor træls med dine projekter, heldigvis har du mange andre muligheder.

mvh Maibritt

Ann said...

Altså, Gitte!
Du er jo stresset!
Alt det skoleopstart. Du har jo nok ikke fået sat tæring efter næring i de nye forhold endnu. Det kommer helt af sig selv hen ad vejen.
Sætter du maskemarkører efter hver eneste rapport i sjalet? Det gør jeg altid, så fejlen kun skal findes indenfor een rapport. Og så er min erfaring, at fejl ALTID! skyldes, at jeg har glemt en YO!
Nå, bare nogle forslag.
Vi ses på Fanø!

Ann said...

Glemte lige: Hvor er det et skønt Hargreaves magasin! Sikke mange smukke modeller.

Strikkeheksen said...

Det er lige om lidt :-) Nøj, hvor bliver det herligt :-)

Altså Gitte, hvor er det dog irriterende - jeg synes godt du må bande højt og længe :-)

Og husk nu at tage Kim Hargreaves med ikke, så vi lige kan se den i bogform :-)

Lis said...

Helt enig med dig, Kim Hargreaves laver nogle skønne mønstre. Jeg har også den bog du lige har fået og skal også igang med en.

Jeg tror heller ikke du lige har hjerte og hjerne med i strikketøjet når der kommer så mange underlige fejl. Godt du kan slappe af et par dage på Fanø.... smiler sødt. Håber at hilse på dig et sted lørdag.

Kh. Lis

Kludemutter said...

Det er vist godt du snart skal på en lille ferie ;)
Det er så træls når det hele driller.

God tur til Fanø.

Yt

Kirsten Amstrup said...

Ja, det er godt nok ærgerligt med dine mønstre. Til gengæld må det være en stor glæde at se frem til at sætte Wisdom på pindene. Den er meget smuk. Og Claras mor er heller ikke så dårlig.
Måske på gensyn på Fanø.

Berit said...

Pyha, Gitte - tror da også, du trænger til en weekend med benene oppe og strik.

Al det arbejde og skole tager jo koncentrationen fra strikketøjet.

Frem med et let projekt og så skal der strikkes (snakkes).

Vi ses i morgen!

Lin said...

Du behoever slet ikke at skrive de grimme ord, jeg kan levende forestille mig dem. oev!Men saa er det godt at du er en lynstrikker, saa den er snart paa plads igen.
Den bog ser spaendende ud. Kan jeg faa dig til at beskrive den lidt mere i detaljer???????
Rigtig god tur. Jeg er med jer 100% i tankerne.

Vilma said...

Brudesjalet...det kylede jeg i strikkeskuffen , det er ikke taget frem siden!!! Havde det nøjagtig lige som dig .Lykke til..med det hele :-))

Lise said...

Er det nogen trøst hvis jeg betror dig, at jeg har lavet samme nummer ikke en, men flere gange? Nej, ikke rigtigt, vel? Det har været til stor glæde for børnene, der hver gang får udvidet deres ordforråd betragteligt.

Tine said...

Øv, nej, hvor ærgerligt!!!
Jeg tror ikke du skal de 2 projekter med til Fanø :-)
Så kommer det da til at gå helt galt :-)

Vi ses imorgen!!!

Helle : said...

Ja sommetider er det bare med at få det op igen og så strikke videre der fra. Jeg kan se at I har fået vejret med jer på Fanø. Glæder mig til at høre om det.

Helle said...

Så ergerlig med feilstrikk, det kan skje den beste!

Kim Hargreaves er en av mine favoritter. Har flere av heftene hennes liggende i stuen som ren inspirasjon.

kjenner lit igjen det der med liten forståelse for hobbyer bestående av myke elementer. Arbeider sammen med en gjeng med ingeniører, teknikere og økonomer....