Friday, September 16, 2011

Hulmønstre?

Hvad er det med mig og strik med huller i (eller lace strik som strikkenørder nok ville kalde det)????? Jeg trængte til et lille hurtigt projekt parallelt med Katharine Hepburn Cardiganen - og hvad slog jeg op til? Helga Isagers Islandske sjal - med 430 masker til at begynde med! Billedet er fra et gammelt boligliv, som dog ikke indeholdt opskriften. Garn og opskrift er fra Tøndering Strik.
Jeg er begyndt på skolen, og det kommer til at trække både timer og tænder ud. Differensomsætning, priselasticitet, balance, resultatopgørelse......... Jeg bliver nødt til at indse, at jeg ikke kan blogge så meget som tidligere - for lidt strikketid skal der jo til. Jeg vil forsøge at følge med, men det bliver nok ikke til så mange kommentarer, og absolut også til mindre færdigt strik.
Derfor vil jeg også glæde mig ekstra til næste weekend - den kommer til at stå helt i "strikkens tegn" - nemlig Strikkefestival på Fanø. Åh - hvor jeg glæder mig til en helt weekend med lækker mad (vi har egen kok med ;-), hyggeligt selskab (sommerhus med 7 kvinder), masser af garn og inspiration.

Jeg bliver altså nødt til at finde et strikkeprojekt, som ikke kræver tankevirksomhed, for når snakken går, nytter det altså ikke noget at man skal tælle og læse diagram samtidig med. Mon ikke Regnvejrsdag dur til det.

16 comments:

Liselotte said...

Det er dejligt projekter du giver dig i kast med, Gitte - og overskud til strik kommer igen, men fokus skal jo ligge et andet sted for en tid. Held og lykke med at fordele sol og vind lige :-)

Anonymous said...

jeg overvejer strømpestrikning på Fanø...snak og tællen duer ikke. Jeg håber vi når at rende ind i hinanden..har du en "løs" aftale med Sylvia?

Lea said...

Smukt hulmønster!

Jeg håber selvfølgelig du er glad for at være på skolebænken selvom det tager strikke- og bloggetid :-)

Ønsker dig en fantastisk weekend på Fanø når du kommer dertil :-)

Gitte said...

Tak Liselotte - ja den fordeling bliver en øvelse i sig selv ;-)

Anne - Strømper - måske det var en idé. Jo - jeg har en løs aftale med Syliva. Spændende ;-)

Lea - Jeg synes det er spændende at gå i skole. Men tiden.....
Tak.

Sylvia said...

Jeg forstod du var opptatt med noe, for du er ikke så ofte "hjemme", ser jeg.
Ja, jeg funderer også på hva jeg skal ha med på strikkefronten, når jeg er på Fanø. Kanskje jeg MÅ strikke strømper, som Anne, så får jeg skravlet litt ekstra, hi hi
Jeg gleder meg, for nå er det kun en uke til!!

Citronmoster said...

Et smukt sjal du har kastet dig ud i. Rigtig god tur til Fanø :)

Berit said...

Strikketid er vigtig, så må bloggeriet drosles ned.

Held og lykke med skolen!

Jeg glæder mig også helt vildt og tænk, om en uge, sidder vi i Søstrenes lag og kan strikke´, snakke og hygge en HEL weekend. Mon der skal medbringes ørepropper til Michael :-)

Eva said...

Det ser ud til at blive flot, - men "snakke-strik" er det vist ikke.

Fru Kahr said...

Hvor ser det smukt ud....men du har vist ret i at der er behov for et lidt mere simpelt stikketøj til Fanø;-)

Birte said...

God kursustid, jeg synes altid det er imponerende når folk der er i arbejde tager sig den udfordring at dygtiggøre sig. Det kræver tid, men på den anden side har du vel efterhånden også et skab fyldt så godt og grundigt op med strik, at du ikke kommer til at fryse foreløbig. Det er utroligt hvad du har præsenteret her på siden over den sidste tid. Du må have et skab der bugner.

Strikkeheksen said...

Regnvejrsdag vil være perfekt til Fanø, Gitte :-)

Tiden strammer så hurtigt til - jeg har også kunnet mærke, at denne uge har været alt for tung, fordi jeg var i skole sidste weekend. Det bliver også bloggen, der må skæres ned på her. Vi ses på fredag, jubiii :-)

Fru Olsen said...

Pu ha, det ser en anelse kompliceret ud - det er vist ikke egnet til festivalen, hvor snakken nok vil gå :-)

Helle said...

Så spennende med nye impulser. Har selv planer om mer utdannelse fra neste år, og gru-gleder meg allerede.

Denne weekenden har jeg nå hørt så mye om, at jeg kan nesten ikke skjønne annet enn at den bare må bli helt fantastisk! God mat, godt selskap, og mye garn og kreativitet samlet på et sted. Nei, kos dere på Fanø! Vi er mange som gjerne skulle ha vært der. :)

monaelisabeth said...

Huh - sikken et ambitiøst projekt ! det er nok noget der kræver 100% opmærksomhed .. Men flot bliver det.
mvh Mona
dqpage.blogspot.com

Tine said...

Haha..et lille nemt projekt!
Hvor det ligner dig :-)

Held og lykke med din skole.
Det lyder spændende..altså hvis man forstår hvad det er du skal lære om ;-)

Jeg overvejer meget hvad der skal med til Fanø. Jeg er næsten godt klar over at det skal være noget nemt :-)

Håber jeg kan hægte mig på din løse aftale med Sylvia! Jeg har nemlig også en løs aftale med Anne og Marianne, og de bor jo sammen :-)

Tinne said...

Hej Gitte. Jeg har ledt og ledt efter en som dig, der måske kan genkende et hulmønster jeg har fundet i filmen "Volver". 2 smukke cardigans. Jeg har billeder som jeg gerne sende på mail i forhåbning om at de mønstr kan blive genkendt. Jeg har selv holdt strikke pause i 16 år men vil kaste mig ud i disse to cardigans, og at se dine projekter får min gejst helt op.
Hilsen Tinne