Tuesday, May 29, 2012

Retrostrik og -hækling fra 1960'erne

Vi var i sommerhus hos venner på Mols i Pinsen, og åh hvor var vejret dejligt :-) Det blev brugt masser af solcreme, og blev hygget på terrassen og ved vandet.

En af dagene var vi på loppemarked. Og jeg gjorde for en gangs skyld et kup (synes jeg selv). Jeg fandt nemlig nogle strikke- og hæklebøger fra 1960'erne - 2 gamle hæfter fra Alt for Damerne og en lille bog.


Der var flere fine kjole (og dette er jo kjolekanalen), som er HOTTE igen:
En hæklet og en strikket - er helt vild med de hæklede "krummelurer" til venstre og modellen med de påsyede knapper til højre:

Farven kan vel ændres


En hæklet model mere, som kunne være rigtig fin uden "bindesløjfen". Jeg må igang med det der hækling.

Jeg kunne bringe mange flere billeder.....

Og så var der også noget som absolut ikke bliver produceret her på materiklen (og dog - jeg tror faktisk at Lise ville synes det var smart med et hæklet slips - men nok i en lidt modereret og smallere udgave).

Jeg fandt også et tærtefad (absolut ikke retro), men bare et man bliver i godt humør af at kigge på :-). Indehaveren mente at det var ovnfast. Det er jeg nu ikke helt sikker på, og jeg tror ikke jeg tør afprøve det.


Og nogle Tidens Kvinder (1960) og Mønstertidende (1948), som godt nok også havde strikkeopskrifter mv. - men som jeg mest købte fordi de var sjove......

10 comments:

Kirsten Amstrup said...

Det kalder jeg virkelig også et stort kup, du der har gjort. Kjolerne fra Alt for Damerne er smadderflotte, især er jeg vild med den gule. Jeg glæder mig meget til at se, hvad du tager fat på. Tillykke med dem.

Strikkeheksen said...

Ih, den øverste til venstre må jeg låne opskriften til - den er så fed :-)Hvis man venter længe nok, så bliver det hele moderne igen :-)

Tror du er ved at blive nostalgiker - her tænker jeg også på visse tv-serier ;-)

Anonymous said...

Det er skønne kjoler du viser fra dit kup. Glæder mig til at se dem engang fra din hånd

Mvh Maibritt

Anonymous said...

Så artig å se hva du fant! Nå fikk jeg lyst til å gå på loppemarked :-)

Berit said...

Sikke nogle kup!

Jeg har også nogle gamle bøger fra min farmor og de er så skønne at bladre i.

Så er det io bare at fatte garn og pinde (eller hæklenål)!

Lea said...

Lyder til at have været en dejlig pinse!

Sjovt med de gamle hæfter; det er nogle meget fine "gamle" modeller! Det er da nogle fede kjoler som med eller uden små ændringer er lige så skønne i dag som de var dengang.

Og så er jeg altså ret spændt på om du virkelig går i gang med at hækle en kjole!!!! Siger jeg, der tror det tager en evighed at hækle en kjole (men de, der hækler meget, siger jo at det er meget hurtigere end at strikke.....).

Uldbegavet said...

Det er sjovt med sådan nogle gamle hækle og strikkeopskrifter. Jeg har også nogle opskrifter på skønne hæklede kjoler fra 60'erne, men kan desværre ikke hækle. Det er nogle gode ting du har fået købt.

Lin said...

Ih, jeg elsker saadan noget (som min soester kalder gammelt ragelse hihi). Jeg synes det er guldet, og modellerne er altsaa ved at vaere paa mode igen. Den gule er da helt i top.

Helle : said...

Sikke nogle skønne opskrifter du har fundet ! spændende hvad du får strikket fra dem.

Retro vintage said...

Hvor er de flotte :-)