Sunday, June 9, 2013

Ny sommerkjole - Frk. Klokkeblomst nr. 2

Det er lykkes mig at gøre et stk. strikketøj færdig - næsten. Der skal lige hæftes lidt tråde,og kjolen skal vaskes.

Faktisk manglede jeg ikke ret meget på Frk. Klokkeblomst nr. 2, så da jeg først kom igang var det en smal sag. 2 ærmer og så fra ærmegabet og op på selve kjolen. Hvorfor har den så ligget så længe i kurven?


Tja - sidste sommer rendte jeg rundt i den lilla en dag inde i byen uden tights til at holde underkjolen nede - med det resultat at underkjolen hele tiden "møvede op" lige under ballerne. Kan I forestille jer mig der for ca. hver 4 skridt "DISKRET" prøver at få underkjolen på plads (og hvordan gør man lige det når man skal helt op under kjolen for at hive ned??) - på vej ned at strøget.....

Jeg måtte ihvertfald konstatere, at der er nødvendigt med tights!!


Nu til den mørk tykise. Det er jo i virkeligheden slet ikke min farve (og egentlig ville jeg ønske at jeg havde strikket den i sort eller grå - men sidste år synes jeg at jeg skulle være modig!!). - Nu er den her og jeg er ganske godt tilfreds.


Faktaboks fra den 1. kjole med lidt justeringer: Frk. Klokkeblomst - en Karen Noe-model fra Hendes Verden strikkehæfte. Min er strikket i Drops Muskat 100% bomuld. Jeg har brugt ca. 14 nøgler. Opskriften er tilpasset. Istedet for at starte på p8, startede jeg på p6 og skiftede så til 4,5, 4, 3,5 til skørtet. Ribkanten under brystet er strikket på p3 og toppen på p4. Ærmerne har jeg lavet helt om. I opskriften er de strikket på p6. Jeg har strikket dem på p4, som overdelen. Kanten er hæklet med p4 - på første omgang hæklede jeg 2 kædemasker i hver strikket maske, og på 2. pind bare en almindelig række kædemasker.

Og så billeder fra forrige søndag - Strikketræf hos Mariann. Det var så hyggeligt (og jeg var totalt i underskud - da jeg var nødt til at melde afbud til forrige gang - den dag Søren blev konfirmeret) - med dejlig mad, lækker kage og skønt selskab.

Mette, Birgitte og Tine:
Mariann og Berit.
Dorthe sagde "Åh nej" - da jeg begyndte at fotografere - så hun fik lov til at strikke i fred :-)

Søren hentede jeg iøvrigt hjem fra fest i går kl. 01.00. - Jeg kan godt mærke at han er blevet ældre.
Først til LAN party fredag aften og nat, sove næsten hele lørdagen væk (han stod kun op kl. 15 fordi jeg bildte ham ind at kl. var 17 og han var nødt til at stå op og gøre sig klar til fest) - og så til fest i klassen lørdag aften.
Det var da godt vi fik ham til at slå græs fredag eftermiddag..........

11 comments:

Sigrid S. Eriksen said...

Hvor er den flot, ligesom dens forgænger. Jeg synes at det er flot at du tør udfordre dig selv med en ny farve, - og så er det jo dejligt hvis du også bliver glad for den.

Fru Kahr said...

Din Klokkeblomst er blevet fin, og jeg kan levende se din strøgtur for mig:-)
Jeg glemmer bestemt ikke det bøvl, du havde med den første Klokkeblomst, så vi sad og svedte på Helles altan.

Citronmoster said...

Jeg kan se det for mig - er sikker på du nemt kunne optages i "Foreningen af sjove gangarter" :)) Flot klokkeblomst - mon ikke du bliver glad for farven?
God søndag...

Fríða said...

åh, den er blevet lækker! du er bare en örn til det der, til lykke med den.
kh.fra Island
Frida

Lin said...

Ja det er ikke saad'n naar de poder vokser op hihi.
Sikke en stroegtur du har haft dig hihi. Men underskoert OG tights, det skulle jo teoretisk ikke vaere noedvendigt, men der er det igen det med at teori og praksis......
Og helt aerligt, til sommer, hvad med kun et par tights under????? Du kan jo, du har nogle flotte ben.

Uldbegavet said...

Åh den er fin, ligesom dine kjoler altid er. Jeg synes farven er smuk.
Kan dog godt genkende dine overvejelser. Jeg strikkede selv en kjole i turkis sidste år og endte med at være usikker på farven. Det handler nok for mit vedkommende mere om at være nervøs for at vække opsigt, når nu man er opdraget med grå og marineblå, men hvorfor dog ikke bruge alle de farver vi har lyst til? Det gør de unge jo, og de ser knaldgodt ud.

Irene said...

Thi hi ... tak for et godt grin selv det nok ikke var så sjovt for dig ... Thi hi ... kjolen er rigtig fin og en dejlig farve.

Sylvia said...

Hei Gitte
Jeg har jammen ikke fått med meg dine to siste innlegg.....jeg trodde nesten du lå ret ut med din rygg!
He he....det må ha vært morsomt å gå bak deg på strøget når du hele tiden måtte ordne med kjolen som skled opp. Da ble du en erfaring rikere, og vet du må gjørenoe med det neste gang.
Din Klokkeblomst i turkis ble flott. Av blåfarger, er turkis den fargen jeg kan like best, men jeg prøver jo å finne andre farger jeg kan prøve ut.
Store barn, ja. Og da føler vi oss litt eldre også.....kan du kjenne det?

Helle said...

Fargen er da helt nydelig og jeg kan ikke forstå at det ikke skulle være din farge. - Kan nå levende se for meg turen nedover strøget med en uregjerlig underkjole. Jeg har en slik kjole med fast underkjole som må justeres hver 4. meter. Ingen favoritt. Håper du finner en bedre underkjole?

Kjenner igjen tenåringene som kommer fra LAN og sover bort det meste av formiddagen, dagene derpå. Etterhvert kommer de ikke hjem før dagen derpå. Det er vel en fase. :)

Strikkeheksen said...

Hvor er den flot, Gitte - skulle du fortryde kan du måske sælge den til en strikkeheks, der ikke har fået strikket i to mdr. ;-)

Men jeg er nu sikker på, at du vil se helt fantastisk ud i den :-)

Ak ja, jeg husker også LAN og soven og fravær, men husk, at det bare er positivt :-)

My-Own said...

Meget flot arbejde :-).