Sunday, September 14, 2014

Færdig strik, igang strik og drømme strik

Det er ikke fordi der ikke sker noget - tværtimod - tiden forsvinder bare så hurtigt lige nu. Det er en hektisk september måned. Denne uge har jeg været på kursus 2 dage i Greve, torsdag var der både forældre samtale (den ældste) og forældremøde (den yngste) på skolen, fredag holdt vi 11½ år fødselsdag for Lise og hendes veninde på Hørning Ponyrideskole i det skønneste sommervejr, og i går var vi til Diamantbryllup. En herlig fest der blev holdt i telt i haven og med bluesband - så der blev danset! Eftersom jeg kørte hjem fik jeg kun en smule velkomstdrink og ét glas vin, men vi kom sent i seng oven på en hektisk uge, så dagen i dag er lidt "flad". Jeg har alligevel fået lavet 2 fornuftige ting - de sidste jordbærrabarber og hindbær er plukket og er kommet i fryseren.


Og så har jeg kigget på kort! Jeg er begyndt mentalt at gøre klar til Berlin turen med konference onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge. Jeg har lånt en blad af Tine med info om garnbutikker i Berlin, og har fundet ud af at butik "Handmade Berlin" ligger ganske tæt på hotellet (kun 1,2 km i gåafstand). Et besøg der og lidt mere almindeligt sightseeing har jeg tid til inden konferencen starter kl. 17 onsdag.


Med mig til Berlin kommer min nu færdige "Sommerbluse i hulmønster" fra Boheme Strik. Denne er nr. 2 (tidligere på sommeren blev et råhvidt eksemplar færdigt). Begge bluser er strikke i Isager Bomuld. Til den råhvide brugte jeg 5,5 nøgle. Derfor blev der indkøbt 6 sorte nøgler, men jeg har kun brugt 4,5. Samme garn - fuldstændig samme størrelse! Ja - jeg forstår det ikke. Men bortset fra det, så er jeg rigtig glad for min nye sommerbluse, og finder nok på noget at bruge det sidste garn til.


Jeg strikke videre på trøjen fra Onion og et Kraka sjal, mens jeg drømmer om nye projekter.
Der er flere fra Annette Danielsens nye bog (piskede ind til byen lørdag og købte den!) som er kommet øverst på strikkeønskelisten sammen med en lækkert Norsk trøje i et blad jeg har fået fra Sylvia. AD-modellerne findes der muligvis lagergarn til! Jeg VIL have brugt rigtig meget af mit lagergarn, før jeg køber nyt! Den norske i sort og hvid - den skal der købes ind til!Godt at efterårsferien nærmer sig  - der bliver tid til hygge og strik!

Et PS: Jeg har ledt efter videoen med påsyning af skråbånd - men - kan ikke rigtig finde den igen. Jeg fandt den ved et tilfælde en aften, hvor jeg sad og surfede rundt på iPad'en........ Jeg leder stadig og skal nok "blogge" linket, hvis jeg finder den igen.

4 comments:

Strikkeheksen said...

Åh Gitte, der er simpelthen ikke tid nok, vel? Så mange fine, dejlige projekter at gå i gang med - men vi må bare se det som et luksusproblem :-) Din sorte sommerbluse er blevet flot og er da lige velegnet til et konference :-) Det ser ud til at være en meget spændende garnbutik, mon ikke, du får lidt med hjem derfra? :-)

Sylvia said...

Der var du tilbake igjen. Jeg forstår at tiden går.....det gjør den også her :)
Da er det Setesdalkoften i sort hvitt du skal strikke. Det er en Norsk klassiker, som de fleste nordmenn kjenner til, eller har liggende i skapet sitt. Den blir superhot sånn hvert 10 år, og da er det bare å ta den frem igjen.
Den med rundfellingen som du skal strikke, blir knallfin til et skjørt, det er jeg sikker på.
Ellers kan du jo ha den sorte bluse innenfor.......
Jeg så boken til AD inne hos Lene. Den ser meget spennende ut, synes jeg. Og selvfølgelig fant du jo noen modeller der du ville strikke.
Mulig vi må slutte å jobbe, hvis vi skal rekke alle våre prosjekter i strikk!!!
Klem

Strikkeglæde said...

Den sorte bluse er utroligt god, men dte er da underligt med garnforbruget - har du prøvet at veje?

Lin said...

Tiden, ja, den flyver. Og her i starten af skoleaaret er der mere end nok at se til (suk).
Den sorte er da saa laekker. Men maerkeligt at der gik et noegle mindre.
AD's nye bog hehe lidt af en laekkerbisken.
Den norske kofte er en rigtig dejlig alletiders tidloes model som du kan glaede dig til.
Knus