Monday, November 17, 2014

Helga Isager Violet - med lidt Gitte justeringer

En ny bluse er hoppet af pindene - det gik ualmindeligt hurtigt at få strikket en "Helga Isager Violet". Blusen har længe været på ønskelisten, der var bare et eller andet ved vingeærmerne i originalopskriften, som jeg ikke kunne forlige mig med.


Faktaboks: 
Model: Som skrevet - Violet af Helga Isager - med lidt "Gitte justering" - jeg har strikket helt almindelige 3/4 ærmer til blusen, strikket ribkant i halskanten, og så har jeg lagt 5 cm til i længden på blusen.
Garn: Isager Spinni (koksgrå) og Geilsk tynd uld (råhvid). Blusen har endnu ikke været i vaskemaskinen, og eftersom jeg har trævlet op og genbrugt garn, vil den blive væsentlig finere efter en vask.
Pinde: 2½ og 3½
Hot or not: Tror det bliver en efterårs/vinterfavorit. Kunne sagtens finde på at strikke en vinrød version mangen til.

Tilbehør: 
Koksgrå uldnederdel: Nysyet ikke helt færdig. Mønsteret er fra CityStoffer. En enkel A-facon klippet på skrå. Nederdelen har lige nu den perfekte længde, og derfor skal kanten for neden afsluttes med gråt kantbånd (endnu ikke indkøbt!).


Og så lidt billeder strikke-aktiviteter fra de sidste 14 dage.

For det første har jeg været på kursus hos Bodil Much sammen med Tine og Birgitte. Bodil besøgte Skanderborg Bibliotek og afholdte kursus i mønsterstrik/sjalstrik. Det var en dejlig aften. Jeg lærte ny teknik - både hvordan man strikker sjal på rundpind med farveskift, og også en metode til at "låse" tråden bagpå ved mønsterstrik - uden at skulle skifte rundt på maskestilling. Rigtig nyttigt.For det andet har Strikkesøstrene afholdt træf - denne gang hos Dorte, der serverede dejlig frokost og kage. Her ses Mariann og Berit i deres Høst jakker. Sådan en må jeg også have :-) Begge jakker er super flotte. Et nyt projekt til min lange strikkeønskeliste.Mariann, Tine og Berit samt Helle og Birgitte. Dorte har jeg ikke fået taget billeder af.

Og så har der lige været strikkebio i BioCity. Jeg deltog for første gang sammen med bl.a. Mariann og Tine. Det var dejligt at være i biografen med strikketøj, har ofte savnet at have det i hænderne, selv om lidt total afslapning nok også er sundt. Der var enkelte tidspunkter hvor billedkvaliteten ikke var så god på grund af lyset - men hyggeligt - det var det. Tror ikke der var en eneste mand i biografen.

Jeg har ferie i ugen der starter i morgen. En hel friuge, og jeg glæder mig. Næste weekend kommer der et par enkelte kvinder forbi til Brunch - faktisk bliver vi 25 - og ganget med 2 bliver det 50! Fakta er at jeg fylder 50 år på fredag og fejrer det med Champagnebrunch sammen med en masse dejlige kvinder på lørdag. Ugen op til skal bruges til forberedelse (der skal bages og forberedes diverse ting og sager) samt til hygge og afslapning.

4 comments:

Eva said...

Hvor er du altså flittig (og dygtig) med strikkepinde og symaskine.

Strikkebio er sådan et godt koncept. Jeg håber, at jeg får mulighed for at prøve det en gang.

Tillykke med fødselsdagen på fredag.

Sylvia said...

Enda et ferdig strikket prosjekt fra deg. Fantastisk!
Den var virkelig flott, og enda en i en annen farge må da være et must! :)
Så har du fødselsdag denne uken. Så greit å ta en friuke da. Men det ser ikke ut til at du skal slappe av så meget alikevel. Men det er hyggelig med besøk og gjøre alt klart til en fest.
Så passer det kanskje at det snart kommer noe i din postkasse.........
Ha en fin uke, Gitte.
Klem

Madam Munch said...

Dine justeringer er rigtig flotte og blusen er meget anvendelig.Det er et fint sæt, du har.
Jeg vil ønske dig en dejlig fødselsdag, 50 år er i hovedet et vendepunkt, men i virkeligheden betyder det ingenting. Nyd din dag og glæd dig til det næste ti-år.

Daniel said...

thx I enjoyed reading this very much