Saturday, November 8, 2014

Manchuria Jakke

Min Manchuria Jakke:


Faktaboks:
Model: Manchurian Jakke af Helga Isager
Garn: Jakken er strikket i en blanding af Geilsk uld (rød, lys grå og råhvid) samt Isager uld (koksgrå, vinrøde) sammen med en følgetråd igennem hele strikketøjet som er mørk grå Isager Alpaca 1. Jeg har købt 2 nøgler garn, resten kom fra lager.
Størrelse: Jeg har strikket en large + 2 pinde i længden og en medium i bredden. Jakken strikkes på p3½ (kant) og p4 (resten). Ved en fejl er forstykkerne strikket på 3½ og 3,75 - men det lader jeg som om jeg har glemt......
Ærmerne har jeg også strikket i large i længden. Det var måske ikke så god en idé - der er lige 1-1½ cm for lange. Det er dog til at leve med.


Pasform: Hvis jeg skulle strikke den igen ville jeg ændre på ryggens halsudskæring. Jakkens midterstykke strikkes lige over: Kraven skal side oppe ad halsen, men det er svært at trække den på plads, således at den fine sammensyning af ærmestykkerne kommer til at sidde lige ned fra skuldrene og skuldresammensyningerne kommer til at sidde midt på skuldrene. Jakken har en tendens til at "hænge bagud". Måske jeg har gjort noget forkert, det er absolut muligt.
Som I kan se er skuldrene lidt brede - de hænger på ginen og på mig. Jeg ville tage meget mere ind til ærmegab hvis den skulle strikkes igen.


Montering: Det tager tid - der er ialt 15 stykker der skal syes sammen, og derefter skal krave/revers strikkes på. Jeg vil tro, at jeg brugte 3 aftener + det løse med at sy sammen. Efter stykkerne er syet sammen skal delene også syes sammen - det er lidt langhåret (læs: langsommeligt).
Monteringen er en af årsagerne til at jeg ikke har lyst til at strikke den igen, men den væsentligste årsag er egentlig at jeg ikke synes man har den samme glæde af at se noget vokse når man strikke de mange stykker (rullende ål) , som ved et almindeligt strikketøj. På den anden side er det spændende at se resultatet og pasformen når jakken syes sammen.


Når så det er sagt og skrevet - så er jeg faktisk meget glad for min nye jakke, og den har være i brug flere gang, både til strikkekomsammen hos Dorte, på arbejde og på kurus hos Bodil Munk (mange flere billeder kommer på bloggen i de kommende dage med de aktiviteter). Jeg mødte 2 meget søde kvinder til Bodil Munchs kursus på Skanderborg Bibliotek som havde fulgt med på bloggen, som også overvejede at gå igang med at strikke jakken. De fik ovenstående input med på vejen.

Med Camomille sjal - strikket i samme grå farver, som indgår i jakken:


19 comments:

Lisbeth Severinsen said...

Alltid noe lekkert fra deg !

Lisbeth Severinsen said...

Alltid noe lekkert fra deg !

Bente D-N said...

Du udtrykker lidt blandede følelser om arbejdet, men godt din vedholdenhed vandt for det er nu en smuk jakke

Kludemutter said...

Meget flot jakke du har strikket, en skam den er så besværlig at lave. Den kunne godt have fristet.

Annelise Jørgensen said...

Hvor er den flot og fint med Camomilletørklædet. Glæder mig altid til at følge de fine ting du laver.

Irene said...

Den er godt nok ellers rigtig fin og super flot til dig. Ku ikke lade være med at smile lidt af de strikkede ål :o) .. kan sagtens følge dig i at det ikke er særlig sjovt bare at strikke strimler, uden at kunne fornemme hvordan det bliver til sidst. ... men den kunne godt friste !

Britt said...

Den er blevet virkelig fin, den passer dig super godt og den ser meget anvendelig ud. Jeg er ikke tålmodig nok til sådan et projekt ;-)

Birgitte Graversen said...

Den er fantastisk. Det kunne jeg godt finde på!!!

Pia said...

Wau siger jeg bare. Fantastisk stykke strik du har "kæmpet" dig igennem.

Sylvia said...

Gitte, din nye jakke er bare så flott!!! Den kan brukes til omtrent ALT. Den må være verdt all slitet, gjør den ikke?
Og med det grå sjalet til. Utrolig fin, altså.
Jeg gleder meg til å se bilder og referat fra det kursus du var til.
Ønsker deg en riktig god helg. Klem

Strikkeheksen said...

Kære, kære Gitte - den er sindsygt flot (sindsygt er det nye ord for forrygende, fantastisk flot ;-)) Jeg fatter ikke, hvordan du har orket - det er dælme godt gået :-)

Synes, du antyder noget med hukommelsesproblemer i din kommentar til Mariustrøjen - den slags døjer jeg jo slet ikke med ;-)

Anonymous said...

Hvor er den blevet flot Gitte og den passer perfekt til dit sjal. Dejlige farver du har valgt :-)

Fru Kahr said...

Trods diverse fejl, så er den altså vanvittig flot.

Lin said...

Den ser noget saa elegant ud paa dig. Kan godt se at aermerne maaske er lidt lange, men bliver det ikke dejligt til vinter???

Lea said...

Tålmodighed har du. Den er super flot og passer flot til sjalet og dig.

Pernille said...

Den er virkelig smuk, er også vild med sjalet der passer perfekt til. Det har da været det store arbejde værd :-)

Eva said...

Det er jo strikkekunst. Hvor er den blevet flot!

anne marie vorsaa said...

Alt dit knokle med at hæft og monter kommer til din ret når du har den på, for du ser pisse godt ud i den. En rigtigt in jakke/trøje.

vibstrik said...

Hvor er den flot, og den klæder dig rigtig godt.
Skøn model.