Wednesday, July 30, 2014

Besøg fra Nordjylland og sommerstrik i Tyskland

Jeg havde besøg i går. Lene kom forbi og vi havde en dejlig eftermiddag på terrassen. Hende og manden skulle videre ud i landet - men inden det nåede vi at få snakket godt i gennem, så godt at vi næsten! glemte at strikke :-)


Menuen i går bestod af grønsagslasagne med squash og squash kage. Squash kagen kan du se foran Lene her. Lene gav mig en rigtig god opskrift til "hoftecreme" - en lidt slankere version uden smør.
Slank hoftecreme: Bland lidt skyer i flødeost sammen med lidt honning og citronsaft. Det smagte rigtigt lækkert.


Årsagen er at jeg har sået en frygtelig masser squash planter i drivhuset, og de er alle blevet til noget! Selv om vi har givet planter væk, er haven stadig godt besat, og de begynder lige nu at bære "frugt" - så hvis man ikke kan lide squash er det en god idé at sige nej til invitationer fra Familien Jensen lige de næste par måneder.

Også lige et billede af vores hortensiaer, som er særlig flotte i år.



Denne cardigan blev trævlet op til påsætning af ærmerne og strikket om/næsten færdig i Tyskland. Nu er der også kommet kanter på. Eneste udestående er knapper. De bliver indkøbt i dag, og så kommer der billeder incl. faktaboks af trøjen.




Monday, July 28, 2014

Brødbagning i varmen

Sylvia lagde ud med her til morgen at spørge om der var andre der bager i denne varme.
Jo, jo - der bages også her. Meget godt kan siges om vores sommerferie i Tyskland - men brødet var godt nok kedeligt. Så jeg glædede mig til hjemmebagt brød her til morgen.

Jeg har for første gang bagt brød i vores Römertopf. Det er blevet rigtigt godt - måske fordi dampen holdes inde i topfen.


I følge opskriften skulle dejen kun hæve i 1½ time, og så direkte i formen og ind i ovnen. Derefter bages i ca. 1 time ved 200 grader. Det passede med min "tidslinje" i går aftes - ellers vil jeg normalt lade dejen hæve minimum 10 timer inden jeg bager et brød.

Det færdige brød:


Morgenmad på terrassen. Øh - morgenmad og morgenmad. Klokken var næsten 11 inden vi satte os til bords. Lise har 2 veninder til sleep over, og jeg hørte stadig fnisen kl. 02.30 i nat - så der var fred og ro i morges.


Hjemmelavet rabarberkompot som tilbehør.


Inden morgenmaden var Bastian og jeg på løbetur. Men kun 3,5 km - det var simpelthen for varmt især for den lille pelsbolle.......

Søren er på bordtennislejr i denne uge, men det betyder jo absolut ikke at antallet af børn i huset er mindre :-)

Sunday, July 27, 2014

Schloss Basthorst

Denne uge har vi tilbragt på og omkring Schloss Basthorst i Tyskland. Et gammelt gods der er sat i stand til feriehotel med bl.a. wellness, swimmingpool og træningsfaciliteter.


Vi har haft en skøn uge med småture til bl.a. Schwerin og Wizmar blandet med ture i poolen og pauser med en god bog på solstolene.

Jeg var en smule skeptisk - for synes børnene nu også at det var godt? Det gjorde de! Søren smuttede både i træningscenter og pool, og Lise lå hver dag flere timer i poolen - både morgen, eftermiddag og aften alt efter hvad der var muligt. Derudover fik både hende og jeg en ansigtsbehandling. Det var dejligt.

Den gamle hovedbygning, hvor der var restaurant samt værelser:



 Vi boede i en af de gamle sidebygninger, der var sat i stand med lejligheder:



Udsigt fra Restauranten til Pool og Wellnes området. Solstolene var på terassen foran poolen.



Morgenbuffet med mere eller mindre friske børn...... Det var hårdt for Søren at komme op omkring kl. 9!




 En del var nybygget - bl.a. med restaurent (billeder ovenfor og nedenunder).


Der var morgenkåber til at bevæge sig rundt i området - til Wellnes og pool. Lise synes den var "lidt" stor, Jørgen at den var lidt lille. Søren og jeg mente, at den passede perfekt.


Et styk vandhund.


Aftenerne blev brugt til familiespil - kort, vendespil, gåture og hygge.

Det er absolut et sted, der kan anbefales og - det var lige hvad vi alle trængte til :-)

Det var meningen at vores hund Bastian også skulle med, og der blev investeret i hundepas med rabies vacination og det hele, hvorefter Sørens dejlige kammerat Fredrik overtog rollen som hundesitter, og jeg tror det var rigtigt godt. Det var en varm uge! Både Fredrik og Bastian havde hygget sig.

Friday, July 18, 2014

Trænger din mand til oprydning i slipsebeholdningen?

Under oprydningen i alle de gamle blade faldt jeg over denne idé i et gammelt Boligliv, og jeg kan ikke stå for idéen. Den må afprøves. Perfekt til efteråret til sorte støvler og en sort grov striktrøje eller min sorte ynglings- (og efterhånden meget slidte) skindjakke.


Straks gik min mand igang med at sortere i slipsestakken (vi har virkelig fået ryddet op :-), og der kom lidt brugbart frem, dog også mange mærkelige farver, som ikke vil give den - trods alt - farve-afstemte nederdel som jeg gerne vil have.

Jeg arbejder p.t. ud fra devisen sort, blå, grå og vinrød. Jeg har lånt et par af de slips som Jørgen gerne ville beholde til billederne for at vise hvordan det kunne se ud.

Blå (Jørgen vil behold de mørkeblå med prikker og stjerner - jeg er enig, bortset fra at jeg synes de er perfekte til min nederdel):


Vinrød (det øverste slips er også i "keep" og er hængt tilbage i klædeskabet):


Kort sagt - jeg er på slipsejagt. Så - hvis din mand har en masse slips liggende (blå, sort, grå, vinrød/rød), som han absolut ikke ønsker at bruge, så vil jeg gerne aftage. Jeg betaler gerne porto. Hvis du sender mig en mail (mailadresse findes under profil) incl. vægt, sender jeg dig en kuvert med frimærker på til slipseforsendelsen.

Jeg var forbi en Rødekors butik, og der var også flere "slipse-emner". Jeg var desværre presset for tid (mellem en frisøraftale og afhentning af børn), og havde ingen kontanter, - jeg må forbi igen med rede penge.

Wednesday, July 16, 2014

Før og nu - strik og det modsatte.....

Sidste uge måtte jeg lige holde en pause - en virus på balancenerven satte en stopper for alle planer. Det var ellers den første uge i ferien, vi havde ud over gæster fra Sverige også andre småplaner. Det blev istedet til et døgn i sengen, og resten af ugen med rigtig mange pauser på sofaen. Ind imellem pauserne skulle der ske noget. Jeg har ryddet op i alle gamle blade - Alt om Håndarbejde tilbage fra 1995, Ingerlise, Kreativt Strik, Boligliv m.v. Opskrifter, symønstre, idéer som kan bruges, er gemt i mapper. Resten - og det var meget (hele papiraffaldsspanden er fyldt!) er smidt ud.

Så fik jeg en idé til omflytning i stuen. Jørgens kommentar var: "Det her bliver en lang dag" :-) - han blev sat igang med at flytte rundt på tømte skabe. Og sønnen blev sat til at hjælpe.

De sorte skabe er væk (befinder sig nu på sønnens værelse i kælderen) og et skab, der stod på kontoret, er kommet ind i stuen:

Nu: Lyst og let                                                         Før: Mørkt!





















Jeg er ganske godt tilfreds med hvad en uge på sofaen kan medføre - også selv om mange af vores ferieplaner er blev sat på stand by indtil jeg har det helt godt igen! Det er mest synd for ungerne. De har nu fundet legekammerater og så er der "sleep overs" i stor stil.
Vi har grint lidt af vores "barskab". Godt at spiritus er langtidsholdbart. Mange af flaskerne er 10-15 år gamle. Det kan være at det ændrer sig nu hvor sønnen bliver ældre. (Jørgen fortæller historier om hvordan han fyldte flasker fra forældrenes barskab op med vand).

Feriestrik:
Sommer cardigan fra Hendes Verden, nr. 22, 2011: Den grå trøje et lidt i skammekrogen. Der skal trævles op. Den store bådudskæring sidder helt ude på skuldrene af mig. Måske er trøjen for lille? Det kan være at første version af denne model bliver til Lise. Og så skal jeg igang med en til, til mig. Men - vi får se.



Sommerbluse - også fra Hendes Verden, forvandlet til en vintermodel i uld. Jeg havde ingen bomuldsgarn, som kunne anvendes, og lysten til en bytur var der ikke.
Jeg føler lidt at jeg "teststrikker", uden at være helt sikker på resultatet....... Blusen har en stor bådudskæring (man starter med 246 masker! jeg fandt en pind no. 2,25 til formålet) Jeg satser på at den vil være fin over en hvid skjorte til en sort nederdel.



Wednesday, July 9, 2014

Rabarber Mojitos og sommerstrik

Vores sommerferie startede i fredags. Vi fejrede det med Rabarber Mojitos - dvs. vi "testdrikkede", for søndag fik vi gæster fra Sverige, og de skulle bl.a. beværtes med lidt friskt og grønt fra haven. Rabarber Mojitos smager dejligt. Den "tilberedes" af  rabarber og mynteblade fra haven, hakket og blandet med lidt rørsukker, masser af is og så rom og tonic on top. Uhmmmm......


Sommerstrik er det også blevet til. En kort model til kjoler med trekvartlange ærmer fra Hendes Verden er i proces.


Garnet blev indkøbt sidste sommer til en Kim Hargreaves model (Daisy), men det duede ikke. Hold da op - hvor er det bare meget mere besværligt at have garn og så skulle finde en opskrift, end at have en opskrift og så købe garn!

Nu er Annika og Erik kørt videre på sommertogt i Danmark. Her tager vi "en slapper".

Friday, July 4, 2014

Endnu en færdig sommerbluse

Søndag hos Mariann brugte jeg alt tiden ( altså når vi ikke spiste mad og kage ) til at montere. Dermed fik jeg afsluttet endnu et projekt, og jeg er rigtig glad for sommerblusen fra Boheme Strik.



Fakta: Blusen er strikket i Isager Bomuld - 5½ nøgle. Jeg har strikket den længere end i opskriften efter råd fra Berit, og den er blevet næsten perfekt. I min iver for ikke at få ribkanten til at sidde midt på maven har jeg fået lavet den et enkelt mønster eller 2 for langt, men absolut ikke noget der betyder noget for velværet. Jeg har haft den på, på arbejde og det er en skøn bluse. Så skøn at jeg har fået Charlotte, Tøndering Strik til at lægge 6 nøgler sort garn til en mere til side til mig.

Ifølge mønsteret skal hele blusen strikkes på p3. Jeg har strikket alt rib på p2,5, og det var en god beslutning da garnet ikke er alt for elastisk.

Billeder fra søndags hygge - Mette, Tine, Birgitte, Marianne, Berit og Dorthe:



Nordisk sommerbluse på - denne gang efter vask: