Thursday, April 2, 2015

Sort blondenederdel og en fortsat strikkepause

Nederdelen blev slet ikke som jeg havde planlagt. Jeg købte den dyreste og flotteste blonde hos CityStoffer - 1,2 m til kr. 179 per meter, men - da jeg først havde overlocket sømmene og tråden flere steder slet ikke fik fat på grund af hullerne i blonden, blev jeg enig med mig selv om, at i det stof ville jeg ALDRIG få en lynlås til at sidde pænt.

Jeg havde planlagt indsnit for og bag, skjult lynlås og fin satinkant i tajlen. Istedet blev det til en nederdel syet af 2 "pølser" og sat sammen med elastiklinning. Stoffets naturlige kant er blevet "genbrugt" for neden.


Jeg tror ikke det er så tosset, jeg skal bare lige vænne mig til at resultatet ikke er det samme som målet! Om ikke andet var det et meget hurtigt projekt! 1½ time fra start til slut.


Bagefter var jeg i Stof2000 for at klage over fejlene i stoffet købt til den sorte kjole. Jeg kunne enten levere hele kjolen tilbage og vælge et nyt stykke stof, eller beholde kjolen og få 50% på et andet stykke stof. Jeg valgte de 50%, for jeg bruger jo kjolen, selv om jeg godt ved der er en fejl på ryggen. Det blev til et stykke blomsteret stof. Da jeg kom hjem var jeg lidt i tvivl om jeg var "rigtig klog" - for blomster er egentlig ikke mig, men nu bliver der lavet en enkel sommerbluse ud af det....


Med hjem kom også Tilly Walnes nye bog "Kærlighed ved første sting". Tilly fortæller i bogen om hvordan hun gik fra at købe stangtøj til selv at kreere. Og så er der syanvisninger og mønster til nederdel, bluse, kjoler m.v. En rigtig fin bog. Lise kastede et blik på forsiden, og erklærede at det var da godt nok en smart nederdel, så mon ikke også der kan komme modeller til datteren ud af bogen. Tilly har bloggen "Tilly and the buttons" og der kan man se hendes modeller i forskelligt stof på forskellige modeller af forskellig størrelse. God inspiration og en hyggelig blog.

Jeg strikke stadig ikke. Jeg tør ikke! Fredag eftermiddag på arbejde kunne jeg ikke engang skrive på PC'en uden det gjorde ondt i armen. En gang massage hjalp rigtig meget, men - jeg holder Påskefri for strikketøj. Det passer mig absolut ikke, og det er det første jeg tænker om morgenen "Æv - jeg kan ikke strikke". Faktisk er det MEGA frustrerende.... og jeg bliver rastløs! Godt at jeg kan sy.....


Jeg har ellers købt et nyt mønster til en Fåretrøje og glædede mig til at gå igang. Jeg kastede et blik på trøjen, og noget af garnlageret faldt på plads :-) Jeg har flot mørk orange tynd Geilsk uld, en sort rest Isager Tvinni fra Læsøcardiganen og så har jeg brunt Junik, som jeg har fået i gave af Lene for et godt stykke tid siden. Det eneste jeg mangler er noget råhvidt uld, men jeg venter lidt med indkøbet, så jeg ikke bliver fristet alt for meget til at fatte pindene.


Garnstaffet - det er sørme, det er snart - det er i juni! Huske at sætte kryds i kalenderen. Min lørdag er ihvertfald reserveret.

10 comments:

Uldbegavet said...

Smuk nederdel også selv om den ikke blev helt som planlagt.
Synd, at du ikke kan strikke, men man må jo respektere kroppens signaler, selv om det er træls.
Håber du alligevel får en god påske.

Mona Elisabeth Pedersen said...

Så flotte ting - det må være herligt lige at kunne sy sig noget nyt tøj . Fåretrøjen er ikke til at stå for - den er bare fin. Og så må I have en rigtig god garnstafet :o)

vibstrik said...

Kan godt forstå at du ikke synes om strikkepause, men sikke nogle flotte tindu frembringer ved symaskinen. Ville ønske jeg havde tålmodighed tildet. Super sød Fåretrøje, kan godt forstå den trækker i pindene.
God påske

Lin said...

Godt du fik ordnet stoffet. Reusltatet er blevet rigtigt flot synes jeg. Saa maa du hellere finde noget blonde med mindre "huller" i til at sy din oprindelige idé. Puh det er noget goej naar man ikke kan strikke. Min betaendelse i skulderen banker paa igen saa jeg har ogsaa en lidt stille strikkeperiode. Foeler med det, det er frustrerende. SUK. Tak for det dejlige link. Jeg har allerede klikket videre til hendes stofbutikker. Dejligt at finde noget der er lidt mere spaendende end det man kan finde her i byen.
En faaretroeje, hvor hyggeligt. Den ser soed ud. Rigtig god paaske.

Anette said...

Øv med armen. Jeg har også ondt og strikkepause, selvom det er SVÆRT at overholde. Øv øv øv

Kisser said...

Det er slemt med strikkekrise. Håber snart din arm er mobil igen. Heldigvis kan du sy - det kan da fornøje kreativiteten en smule. Flot nederdel

GrenDesign said...

God bedring med armen - den har da vist brug for strikkepause også selvom abstinenserne er slemme :-)
Men så er det godt at du kan sy fine ting. Jeg har også spottet Tilly med både blog og bog. Kan rigtigt godt lide hendes friske tone og ukomplicerede tilgang til tingene.
Glæder mig til at se hvad du syr derfra :-)
God påske!

Sylvia said...

Det er synd med din arm Gitte, men la nå det være en strikkepause, ellers kan du få kronisk betennelse. Og DET er iallefall ikke godt. I begynnelsen kan du jo strikke 10 minutter hver dag.
Jeg synes din blondenederdel, eller skjørt, som vi sier i Norge, ble veldig fin. Noen ganger blir ikke alt som forventet, men enda bedre!!!!
Godt du fikk en ny avtale med stoffbutikken, og blomster, det kan du fint gå med, for vi med krøller, kan tåle litt mønster.
Den genseren med får er ikke til å stå for!!!! Så tøff. Tenk om jeg hadde en slik på meg på jobb. Elsker de fargene og garnet du har valgt. Og blir den for stor til deg når du er ferdig , kjenner du en i Norge som passer i den perfekt :)
Fortsatt hyggelige Påskedager. Klem

Strikkeheksen said...

Altså, Gitte - hvad er nu det for noget? Der er ds ikke noget st sige til, at du bliver frustreret og ked af det - men så må jeg sige som de andre: tiden bliver brugt til smukke frembringelser ved symaskinen - og hvor er det skønt at du har købt blomster - det skal blive spændende at se, hvad der kommer ud af det. Ser velt forrygende ud til den sorte nederdel ☺ Krydser fingre for at du snart kan strikke igen ☺

Strikkeheksen said...

Altså, Gitte - hvad er nu det for noget? Der er ds ikke noget st sige til, at du bliver frustreret og ked af det - men så må jeg sige som de andre: tiden bliver brugt til smukke frembringelser ved symaskinen - og hvor er det skønt at du har købt blomster - det skal blive spændende at se, hvad der kommer ud af det. Ser velt forrygende ud til den sorte nederdel ☺ Krydser fingre for at du snart kan strikke igen ☺