Sunday, February 14, 2016

Der er SÅ hyggeligt i den Garnkiste

Torsdag var jeg for første gang til Strikkecafe i Garnkisten, og det var rigtig hyggeligt. Tine har fået indrettet sig så fint, incl. et smukt pyntet forårsvindue med dejlige farver.


Vi var en lille sluttet kreds på 7 kvinder, plus min søn. Søren havde været til arrangement på skolen og skulle have et lift hjem. Det bliver formentlig den eneste strikkecafe han nogensinde deltager i :-)


Jeg købte bogen "Vinterdage" og pusler lidt med om jeg skal anvende de røde garn jeg købte for et par uger siden til "Krydernisse" (det viste sig at den faktisk hed Kyndelmisse)... eller til Cardiganen fra "Knitwear".Sund morgenmad: Krudtgrød med solbær fra haven, lidt kanel og skyr. En "skarp" der består af Ingefærshot med æblejuice samt en kop kaffe.


På mit arbejde blev lanceringen af en ny strategi fejret med croissanter og små ingefærshots til alle. Efterfølgende var jeg sammen med en veninden som producerede det selv. Jeg fik opskriften, og det er faktisk ganske enkelt. Jeg koger 2 pakker økologisk ingefær skåret i skiver i ca. 45 minutter i ca. 1 liter vand. Det hele trækker efterfølgende i gryden i køleskabet i 24 timer. Derefter presser jeg 3 økologiske citroner og 1 appelsin og hælder saften i. Til sidste hældes det i en skoldet flaske, der sættes i køleskabet. Et glas hver morgen bestående af lige dele ingerfærshot og æblejuice. Både Jørgen og jeg er blevet helt afhængig at det lille "boost". Synes jeg får en følelse af ekstra energi. Sådan lidt a la tegneserien "Hjulben" - Mi, mi... ..........

6 comments:

Chain of Yarn said...

Den Garnkiste må snart besøges. Jeg kan nu godt lide ordet "kryddernisse" , det leder tankerne hen på en lille filtet olm julenisse med kanelfarver He He. Jeg er overrasket over at du fik en 17-årig til at være tilstede ved en strikkecafe. Det bør respekteres. Også selv om han egentlig bare ventede på et lift. Bogen du har købt ser spændende ud, og jeg ser frem til at se en model eller to derfra. God søndag herfra.

Lin said...

Den opskrift kendte jeg ikke. Jeg koger 100g ingefaer i 1 l vand i 20 min. Lader det blive koldt, blender det og sir det, og saa er det et snapseglas hver morgen. Din opskrift maa jeg proeve naeste gang.
Soeren led vel ikke for meget???? ( fnis)Jeg synes det er sejt gaaet og grunden om liften hjem, den glemmer vi haha.

Kirsten Jensen said...

Jeg har en lidt anden opskrift
200 g ingefær
3-4 cm gurkemejerod
2 økocitroner
2 spsk rørsukker
koges 45 min, sies og hældes på
flaske. Opbevares i køleskab.
Og ja, man bliver helt afhængig
på den gode måde :-)

Mange hilsner
fru Jensen
Gudhjem

Kirsten Jensen said...

Hovsa, der skal jo også
2 liter vand, ellers bliver det
da en tør omgang. og citronerne
skal skæres i skiver.

fru Jensen
Gudhjem

Lilli said...

Respekt for sønnen...det er modigt af en teenager, hi hi :-) ser smadder hyggeligt ud - jeg skal til Aarhus sammen med min datter i påsken, så skal der da vist lægges en visit ind :-)
Der er kommet så mange nye bøger og alt for mange muligheder...spændende hvad du går i krig med ;-)

Uldbegavet said...

Imponerende at han overhovedet ville med derind, det havde jeg helt sikkert ikke fået mine drenge med til.
Ja garnkisten er en fristende butik fyldt med lækkerier, et slikhus for voksne og Tine har fået så mange lækre garner hjem, så nu er det endnu mere fristende. Når jeg ikke længere har købeforbud vil jeg derind og kigge - tør ikke lige i øjeblikket.

Tak for opskriften på sundhedsdrikken, den må prøves. Hvem kunne ikke bruge lidt ekstra energi i disse tider.