Sunday, February 7, 2016

Luksus pulsvarmere i Cashmere og Silke, mere strik og en fødselsdag

Her er mine nye luksus pulsvarmere i Cashmere og Silke. Garnet har jeg fået i gave af Sylvia - det mest lækre, bløde garn man kan tænke sig. Egentlig skulle det have været anvendt til et fnuglet sjal, men det endte med pulsvarmere. Model: "Levina" fra Levina Design - også fra Sylvia. Glasperler i sølvgrå fra Panduro Hobby.


De er så skønne at have på.


Det er blevet til et par pulsvarmere mere. En rest Isager Highland uld er blevet forvandlet til et par "Peacock Handsker" fra bogen "The Bird Collection". Hele ribstykket er strikket med rib i drejet ret. Det giver en fin effekt. I bogen er "håndstykket" stribet. Jeg kan bedre lide den ensfarvede version.Lige nu strikker jeg strømper. Knittys Pomatomus. Første strømpe blev næsten strikket i julen 2014, og derefter tabte jeg fuldstændig tråden til mønsteret. Nu strikker jeg strømpe 2 fra den anden ende af garnet, og kan forhåbentlig færdiggøre begge her i løbet af februar.


Garnet er det fantastisk smukke vinrøde strømpegarn fra Casbah med cashmere, som jeg købte i Berlin i september 2014 til 240 kr., hvilket jo kan siges at være en pæn pris for et par strømper. Men - garnet er så smukt og meget, meget lækkert at strikke med. Man føler virkelig at man har "noget luksus" i gang. Det er en fornøjelse af se mønsteret i sokkerne udvikle sig. Jeg er så imponeret over den hjerne der har udtænkt det! Jeg har hele tiden lyst til "llliiigggee" en pind mere.


Dagen i dag startede med en 17 års fødselsdag. Min "lille" søn har fødselsdag, så der var dækket til brunch. Han har været på arbejde både fredag og lørdag (skulle møde 7.30 lørdag), og vi havde lovet ikke at vække ham før kl. 10 i dag....... Han så nu ikke specielt frisk ud - mon ikke han tager en lur og er klar når der er chokolade og kage i eftermiddag.Jeg bager Muffinsboller for tiden. Ungerne synes de smager bedre :-) - det må være en kombination af synsbedrag og smagsforvirring, for selvfølgelig smager de ikke anderledes end en almindelig bolle af samme dej. Jeg har den sidste tid skiftet til korttids hævet brød bagt af gærdej med smør, mælk, masser af reven gulerod og solsikkekerner. Hele familien foretrækker det hvide brød frem for mit langtidshævede brød med kerne og groft mel. Det er ikke altid let at stille "folket" tilfreds!

Nu vil jeg gå en lang tur med hunden - forhåbentlig i tørvejr. God søndag til jer alle.

11 comments:

Lin said...

Et hjerteligt kaempe tillykke med ham. 17 hjaelp, er det virkelig saa lang tid siden du lagde billeder ud af ham som en lille purk???

Hvor er pulsvarmerne dog blevet flotte. Flot effekt med de perler, og det roede par.... denf arve er skoen. Jeg kunne faktiskt godt se dit stroempemoenster som pulsvaermere.
God gaatur og god soendag.

Sylvia said...

Gratulerer med din sønns 17 års dag.
Min datter fyller 18 om 6 dager, og det er da ikke til å tro, at de snart tar oss igjen i alder, ha ha...
Så flotte pulsvarmerne ble. Jeg kan love deg de varmer, selv om de ikke veier stort.
Jeg elsker pomatomus-mønsteret. Det er flott. Jeg har tatt vare på det et eller annet sted.....og jeg tenker som Lin, på pulsvarmere må dette mønsteret også være flott.
Jeg gikk tom for garn i dag morres, til kanten rundt teppet mitt.........men jeg har garn til andre prosjekter liggende, så arbeidsledig blir jeg jo ikke.
Nå prøver jeg å få varmen igjen, etter å ha tilbragt mange timer på et Landsrytterstevne i distriktet. Det var koselig å møte gamle kjente igjen, og kjenne duften av hest.
Må du ha en deilig søndag videre Gitte.
Klem

Chain of Yarn said...

En smuk farve til de strømper. Uh, man kan næsten mærke det lækre garn igennem din forklaring. Jeg kan godt lide mønstret, det er virkeligt flot.
Ja inden du ser dig om skal den lille fyr til at finde sig en studielejlighed eller lignende. Det går stærkt, og sikke en dejlig banket han der fik serveret. Sjovt nok strikker jeg også pulsvarmere for tiden. Hav en rigtig dejlig søndag i tørvejr. (-forhåbentlig)

Flowermouse Design ❀ Lone said...

Tillykke med sønnen!!! Så lækre pulsvarmere!! Jeg er så imponeret over at du strikker med perler - det ser så kompliseret ud!!! Du er nok sød som bager til familien - de skulle bare vide hvor heldige de er!!!

Britt said...

Det ser ud til at være nogen rigtig dejlige ting, du har strikket. Jeg elsker detaljen med perler på pulsvanterne :-)
Jeg ser teenagere hver dag, de kan se meget mere trætte ud end det, der er på billedet

Mona Elisabeth Pedersen said...

Ih de pulsvarmere er jo totalt smarte - og checkede.

Lilli said...

Tillykke med den lille dreng 🇩🇰😊
Hvor er det nogle smukke pulsvarmere du har kreeret. Jeg har aldrig arbejdet med perler i strik men hvor ser det altså smukt ud sammen med luksus lækkert garn. Håber du fik en dejlig tørvejrstravetur - min datter og jeg nød en god tur ved Vesterhavet med sus og brus...og til sidst også lidt regn men pyt - friske blev vi :-)

Uldbegavet said...

Hjertelig tillykke med din søn - det er en herlig alder. Håber i fik en god dag.
Det er nogle ualmindeligt fine pulsvanter du har strikket. Begge par er smukke på hver sin måde. Det må være svært at strikke med perler, men resultatet er så fint.

Strikkeheksen said...

Tillykke med Søren, Gitte - han ser da meget frisk ud af en der lige er vågnet ;-) sikke lækre, lækre pulsvarmere - så flotte de er begge par. Jeg nørkler lidt på Bodil Munchs sammen med alt det andet. Strømperne er også bare helt fantastiske - fortsat god fornøjelse ☺

Strikkeheksen said...

Tillykke med Søren, Gitte - han ser da meget frisk ud af en der lige er vågnet ;-) sikke lækre, lækre pulsvarmere - så flotte de er begge par. Jeg nørkler lidt på Bodil Munchs sammen med alt det andet. Strømperne er også bare helt fantastiske - fortsat god fornøjelse ☺

Helle said...

Det burgunderrøde garnet var antageligvis verdt prisen. Nydelig farge, også kjenner man jo at det er et eksklusivt fiber man har i hendene...

Mønsteret var intet mindre enn imponerende flott, og tilsynelatende innfløkt. Samtidig ble jeg jo litt nysgjerrig på om jeg ville klare å "knekke koden".

God helg, og god tur med hunden. :)