Monday, February 29, 2016

Fanøtrøjen i proces

Der er fremskridt. I forrige weekend tog jeg mod til mig, og fik syet og klippet op midt foran og i ærmegabene. I løbet af sidste uge blev ærmerne er syet i, belægningerne syet til, og lommeklapperne lukket i siderne. Der er dog stadig mange nåle, der holder trøjen sammen, og jeg er gået lidt i stå igen - for jeg er blevet lidt nervøs for resultatet: 


Jeg bliver nødt til at sy indsnit i belægningen forneden i kanten. Den ligger slet ikke pænt. Det er tydeligt at se hvordan belægningen får retsiden af trøjen til at "rynke" og "stritte" ved kanten i siden, og det trækker med om bag på.


Jeg håber på at lysten til at gøre arbejdet færdig kommer igen i løbet af ugen, så Fanøtrøjen kan blive helt færdig og komme i brug.Alle belægninger er strikket - på nær de stykker der skal dækker over opklippet inden i trøjen ved ærmerne. Det bliver det allersidste jeg laver inden den bliver vasket. Derefter skal de smukke keramikknapper fra Birthe Sahl syes i. OG SÅ - forhåbentlig - har jeg et resultat, der kan bruges.

Både lørdag og søndag startede med en løbetur i hundeskoven, omkring søen og "de nye huse". 2 fantastisk smukke morgener med frost, sol og blå himmel.


Selv om det var ganske koldt, blev jeg alligevel grebet af forårsstemning, mens Bastian og jeg nød den stille morgen. Den blå himmel må love godt for den danske sommer.

8 comments:

Strikkeheksen said...

For pokker da, Gitte - tror du ikke det løses med en presning? Jeg krydser i hvert fald fingre for, at du ender med at blive jublende lykkelig for en trøje, der er SÅ meget arbejde i :-) Den har du slidt godt med og du fortjener en trøje, der vil være til glæde i mange år :-) Du kan tro, jeg også har nydt dagene med sol og høj blå himmel, har været på nogle helt fantastiske ture i weekenden, bl.a Kollerup i nærheden af Svinkløv - helt utroligt lækkert :-)

Eva said...

Jeg krydser fingre for, at trøjen arter sig. Den ser fantastisk ud.

Og den blå himmel må også gerne danne præcedens for sommerhimmelen :)

Madam Munch said...

Mønsterstrik kræver meget montering og det er svært, men jeg tror også at en del vil rette sig i vask. Her er strik i hvert fald mere taknemmelig end stof.

vibstrik said...

Den bliver så flot Gitte, og strik er taknemmligt at arbejde med. Den bliver skøn.

Ruths datter said...

Wow så flott det blir. Flinke du.
klemz

Sylvia said...

Gitte, din Fanøtrøye blir aldeles fantastisk!!!!
Jeg tror også den vil rette seg litt, både ved vask og damping. Men, husk at det er et håndarbeide, so what, om den fremdeles er slik!!!!
Her er det meldt et forferdelig vær i morgen ,og i de kommende dager. Det ventes en god del sne i morgen, men blir erstattet med en mild og deilig Påske i år. Så får man holde det ut i tre uker til.
Må du ha en fin uke.
Klem

Uldbegavet said...

Det er klart du er lidt nervøs. Det er et kæmpe arbejde og nu er du så tæt på at være færdig. Herfra ser den nu ud til at bliver virkelig flot. Er sikker på den kommer til at sidde helt perfekt.

Barwitzki said...

Fantastisk jobb i sluttspurten - krysser fingeren... det blir fint trøyen.
Jeg damper med jern und vått håndkle alle kanter.
Ha riktig god helg... helgen kald igjen, men vårblomster blomst og fugler synger :-)))
Hilsen fra Viola