Monday, September 6, 2010

Kraka - og elastikker

Her er så billeder af fruen i Kraka. Det er ikke let at gengive mønsteret på billede. Det er ud som om - ja - at der er løbet masker ;-) Og det er der jo også. Jeg er rigtig glad for den, og er sikker på at den bliver brugt meget her i efteråret.
Faktaboks: Kraka fra Marianne Isagers Strik a la Carte. Garn: Vinrød Kauni - ca. 1½ nøgle. Den er strikket noget længere end modellen i bogen, ellers har jeg holdt mig til opskriften. Jeg har strikket den mindste størrelse, og jeg var bange for at den blev for lille. Men - den er meget elastisk, så det endte godt!Der er lavet undersøgelser om, hvor mange bleer man bruger, og hvor meget det koster pr. barn, - men er der noget der har lavet en undersøgelse om hvor mange hårelastikker man bruger pr. pigebarn? Synes konstant de forsvinder, og eftersom der har været (håber jeg - må helst ikke være "er") lus i klassen, så hedder det altså hestehale eller fletninger HVER DAG!

16 comments:

Ulla said...

Fed Kraka!

Ang hårelastikker og piger i skolealderen: Mindst lige så mange som det antal hårspænder min datter i vuggestuealderen mister hver uge. (og det er mange)... sjovt nok dukker de så op igen et par uger sener i nye kombinationer.

Louise said...

Nej hvor er den fin:-)

Hårelastikker er kommet for at blive... væk:-)

Fríða said...

uuuhhh, den blev flot, til lykke med den.
ang elastikker, tror det er samme syndrome som det med strömper der forsvinder i vask, har nok noget at göre med at sort hul el.lign.
kh.fra Island
Frida

Mariann said...

Super flot bluse du har lavet, og den passer jo perfekt :-)

Ann said...

Den er søreme blevet flot, din Kraka.
Jeg tror også, jeg vil strikke den lidt længere end originalen, når det bliver min tur.
Hvordan går det med blomsterprojektet? Fik du mønsteret?

Nette said...

Fin rød sag. :-) Den bliver god her til vinter.

Ang. hårelastikker, så er det ærgerligt, man ikke kan skrive navn på dem. :-/

Tine said...

Super flot Kraka!

Aner ikke hvor elastikkerne bliver af. Og jeg må desværre sige at det ikke bliver bedre med alderen :-) Line køber stadig elastikker i store mængder!

Frujensensunikum said...

Har vist sovet lidt i timen....det er først nu det går op for mig at Kraka er i Strik ala carte....sidst du omtalte den tænkte jeg netop over hvor mønsteret var fra !!!

Nå nu har jeg slået den op og må sige din model får en absolut førsteplads...den er super flot.

Irene said...

Det er blevet en meget flot Kraka, og den sidder supergodt på dig.

Lin said...

Din kraka er genial.

Angaaende lus, saa sagde en aeldre klog kone en gang til mig at en draabe lavendelolie (aeterisk) i nakken oppe ved haarkanten holder lusene vaek, for det er en duft de ikke kan lide. Brugte det tit da pigerne var smaa og vi har ( 7-9-13) altid vaeret lusefri.

Sylvia said...

Kjempelekker, Gitte!!! Og i den riktige farge også!
Jeg HAR feminin strikk fra før, jeg......

KirstenK said...

Den er godt nok fin den Kraka der...hårelasikker til piger kan næsten slå bunden ud af budgettet siger jeg mor til to piger, som nu ganske vist selv står for indkøb af hårelastikker. Her på egnen slås vi også med lus, selv dagplejebørnene er plagede!

Jette said...

Den er godt nok bare flot, sikken smuk farve, og den Bolero er også flot, det er jo lige min farve. Kraka, kan du jo bruge til alt, man kan ikke se den er for lille.

nynne said...

Wauh den er flot.
Her forsvinder der også mange elastikker - det har dog hjulpet at jeg har sat knapper/hæklede blomster på Josefines. Så ligger de pænt i hendes skab i Sfo'en. Pædagoerne kan simpelhen regne ud det er hendes. Tror ret mange ender i skralde spande rundt omkring - for i disse lusetider er det bare for ulækkert at "låne" andres

Gitte said...

Tusind tak - piger. For alle de positive kommentarer til Kraka og luseråd.

Tja - jeg er ihvertfald ikke den eneste der kæmper med at finde elastikkerne om morgenen. Dejligt at andre har det som jeg ;-)

Gitte said...

Tusind tak - piger. For alle de positive kommentarer til Kraka og luseråd.

Tja - jeg er ihvertfald ikke den eneste der kæmper med at finde elastikkerne om morgenen. Dejligt at andre har det som jeg ;-)