Tuesday, December 16, 2014

Flere juletræer - justeret kjole og sytips hos Angela Kane

Det er blevet til flere juletræer. Jeg forestillede mig at de ville være fine som uro til de sort/hvide billeder - men de er næsten for anonyme. Råhvid juletræer med sølvtråd, grå fod og sorte stjerner.De hænger der nu, og bliver hængende julen over.

Min kjole blev næsten pillet helt op igen i aftes. Den var for stor. Det var en god beslutning af bruge en aften på at justere størrelsen, ellers var jeg ikke blevet glad for den. I dag kom den på da Lise og jeg skulle i Århus Teater.


Lise og jeg havde planlagt en juleeftermiddag i byen og en tur i Århus Teater for at se Karlas Kabale. Vi kom nu forholdsvis sent ind til byen, for Lise var først hjemme fra skole lidt over kl. 14 og de havde bagt pandekager over bål, så et bad var nødvendigt. Vi nåede en lille strøgtur, så himlen blive mørk med alle de fine lys på strøget, en tur til Bareso og så i Teateret kl. 17.00. En rigtig god forestilling.

Hos Bareso - Lises foretrukne café :-)


Sytips? Hvis du har behov for lidt inspiration er Angela Kanes videoer rigtig gode. Jeg plejer at sy frem og tilbage ved indsnit start og slut for at fæstne tråden. Det skal man ikke - der skal bindes knuder, og så er det meget lettere at presse indsnittene pænt ud. Der er også en video, der viser hvordan man får en fin halsudskæring på en bluse. Den har jeg haft meget gavn af. Bl.a. til denne kjole, hvor halsen falder fint og sømmen ligger "inde i kjole" - dvs. man syer sømlagene sammen med forret - men undlader selve yderkjolen, således der ikke kommer en synlig søm. Giver det mening? Hvis ikke - så se videon.

4 comments:

Tine said...

Godt du fik rettet kjolen til, så du kunne få den på og være glad for den.
Håber forestillingen var god.
Lise ser meget forventningsfuld ud :-)
Og hvor ser hun da efterhånden stor ud!

Lin said...

Hvor hyggeligt med en mor-datter-by-tur. Hun er godt nok vokset Lise, og hun har forandret sig. Nu er det slut med den "lille" pige og teenageren er paa vej ind ikk??? Hvor gammel er det hun er nu????
Din juleuro er saa flot. Men det er rigtigt nok, paa billedet med alt det sorte og hvide er den lidt "usynlig". Hende Angela Kan e tager jeg lige en tit paa. Tak for tipset.

Sylvia said...

Hvor stor din datter Lise er blitt!!!! Og jentetur er såååå hyggelig. Jeg får ikke gjort det så ofte nå, siden Sophia bor på internat i ukedagene, og kun er hjemme i helgene.
Enten jobber jeg da, eller så er hun sammen med venninnene, og nå har hun en kjæreste også....
Så husk å gjør det ofte, for plutselig er det slutt.
Jeg synes uroen er så fin, selv om den er hvit. Og kjolen er så flott! Godt du fikk justert den så den passer.
Jeg har travle dager på jobb om dagen, og orker nesten ikke strikke......sukk!

Strikkeheksen said...

Ser ud til, hun hygger sig - den smukke Lise - og så gør mor jo også :-)
Selvfølgelig skal kjolen rettes til, nu kommer du jo til at bruge den :-)
Synes nu de juletræer er fine, men jeg synes jo også at julepynt ret hurtigt kan blive for lidt anonymt ;-)
Glædelig jul, Gitte til dig og din familie :-)