Sunday, December 7, 2014

December "sysler"

Så blev det december med al dens hygge og travlhed i en stor blanding. Der er pyntet op til jul, og stemningen har indfundet sig. Samtidig skal der nåes 4 ugers arbejde på 3 uger. Sådan er det hvert år, og derfor imødeses måneden altid med både frygt og glæde.


Jeg bagte så meget op til min fødselsdag - incl. småkager - at jeg faktisk ikke rigtig gider at bage igen her i december. Jeg har lavet en aftale med Lise, der begrænser julebagningen i år. Lise laver havregrynskugler og trøfler, og så skal der bages kakaosmåkager - sådan nogle, der trilles i kugler og derefter trykkes flade og rillede med en gaffel. Småkager som ungerne har været med til at bage fra de var helt små. I dag nøjedes vi med "Moster Søs imunstyrkende Gurkemejeboller" - en fantastisk opskrift fra Sif Orellana, som jeg ofte bager. Lise og jeg var i nattøj til om eftermiddagen. Sådan en rigtig tiltrængt hygge-advents-søndag.

Sørens adventsgave var denne sweatshirt - heldigvis har vi fået en dreng med humor :-) Blusen har været på hele dagen. (Åh nej - mor, hvorfor skal jeg fotograferes.....)


Det har været en søndag med familiehygge og turbojuleludo :-) Vejret har været til indendørsaktiviteter med grå himmel og regn. "Hvornår kommer der sne" - spørger Lise. Og det kan jeg jo ikke svare på, men det ville været dejligt med et lille lag fint hvid sne til at lyse op.


Strik skal der til, også her i december. Det har taget mig 14 dage at nå til ærmegabene på min Læsø Cardigan i perlegrus-strik. I skrivende stund er det ene forstykke strikket færdigt. Åh - jeg håber den passer. Jeg strikke næsten altid en str. small i Annette Danielsens modeller, men denne er jeg i tvivl om er stor nok...... JEG GØR DET IKKE OM!


Fredag var der julefrokost med Strikkesøstrene. Tine lagde hus til, og det var rigtig hyggeligt, og med dejlig, dejlig mad. Se mere på Tines blog.


Som altid spillede vi pakkespil. Utrolig som der går ild i strikkesøstrene når det gælder om at høste pakker..... Kort tid inden Tines telefon ringede havde jeg 5 pakker, men der var nogen der stjal dem. Heldigvis fik jeg kriget mig 2 nye - også et ganske fint resultat.

3 comments:

Eva said...

Der er gang i den hos dig. Men en søndag i nattøj er nu noget af det bedste.

Anonymous said...

I år VIL jeg ikke have travlt ! Mon det kommer til at holde ?
Jeg strikker også altid i small, når det handler om Annette Danielsens opskrifter, jeg er i gang med Fiskekutter og er denne gang , som du med dit strikketøj, i tvivl om, om den bliver for lille....pille op? Aii tror ikke jeg orker al den rib strikning en gang til ;-)

Sylvia said...

Ja, de småkaker...... Jeg har snart spist opp alle pepperkakene jeg bakte for to uker siden, og la en ny deig på noen kjeks i går, som har ligget i kjøleskapet . De skal bakes ut i kveld, men jeg vet ikke om jeg orker, etter en lang dag på jobb, hvor det har vært kaldt, har jeg ikke energi igjen.
Jeg hører strikketøyet kalde på meg........
Så håper jeg at din flotte jakke vil passe. Jeg kan jo se at det mønsteret tar tid å strikke.
Ellers har din sønn blitt så lang!!!!
Og slik pukkelen har jeg vært med på en gang tidligere. Og det viser seg alltid at dn flotteste pakken ikke inneholder det den lover!!!!!
Her jobbes det også mye for tiden. Lykke til hos deg også.