Saturday, August 31, 2013

Garnmangel - tænk at man kan komme ud for det!

Lise manglede en varm ridetrøje, og 10 nøgler tykt uldgarn fra Irene var oplagt til dette. Så - da der var 10 minusgrader startede jeg på sådan en på p 5½ - opskrift på ribtrøje fra Boligliv. Et projekt der max kunne tage 14 dage. Men - maskerne strikkes stort set kun på hver 2. pind, og glider derfor ikke specielt godt på pindende, man skal "kigge" - egentlig ikke fjernsynsstrik, det er tungt, garnbeholdningen begyndt at blive knap..... - og så var det også bare SÅ kedeligt. Jeg synes ikke at jeg kom nogen vegne. Ned i strikkekurven sommeren over.Mange forespørgsler fra datteren på ridetrøjen gjorde, at handling var nødvendig. Skulle jeg trævle det hele op og finde på noget nyt eller? Resultatet blev at den grå trøje har fået råhvide striber. Trøjen er lidt speciel i og med at kraven "vender vrangen ud". Og jeg synes faktisk også at det er pænest med vrangen ud på ærmet.....


Hm - en trøje det bliver der, og varm DET BLIVER DEN. Nu håber jeg bare at det endelig resultat også bliver bare lidt godt!!!!

Måske også en lille stribet lomme på den ene forstykker - eller en lomme med en hest?

Opskriften findes både til børn og voksne, og jeg havde faktisk også forestillet mig at jeg skulle strikke en til mig selv - men - det er udelukket!!!!!!

10 comments:

Penille Hjortnæs said...

Kan godt se det er noget der må tage tid at strikke - lidt ligesom patent måske? Men hold nu op hvor bliver den flot!!! Og de stribede ærmer gør bestemt ikke noget - troede de skulle være sådan ;-)
Fra jeg var 5 var jeg også heste pige og jeg ææælskede når min moster strikkede store vamsede trøjer til mig, som jeg kunne bruge i stalden - men de var altså ikke lige så fancy som denne ;-)
KH Penille

Sylvia said...

Ridetrøyen blir fin....og varm. Jeg elsker striper, og synes den hadde vært kjedelig uten dem. Men si ifra at hun ikke må bære høy til hestene med den, det blir umulig å få plukket bort. Så er du herved advart.
Jeg gledet meg så til min frihelg, men så er formen ikke på topp. Jeg er helt tom for energi, og orker egentlig bare sitte oppned i sofaen, med litt strikketøy innimellom. Så trenger jeg kanskje til det.....????

Lea said...

Det bliver en skøn ridetrøje!!!

Ja, selvom garnlageret bugner, oplever vi jo alligevel med jævne mellemrum at mangle....... :-)

KirstenK said...

Det bliver da en skøn trøje...og måske ændrer du meneing med hensyn om du selv skal have en ligeså...når afterne bliver mørke og kolde kan det være lysten kommer...god weekend til dig!

Helle said...

Flott ridetrøye. Synes de stripete ermene løfter genseren, og gjør den mye finere enn om du hadde strikket den i kun en farge. Lomme høres fint ut. Praktisk også?
Godt du ikke har gitt opp. :)

Strikkeglæde said...

Den trøje skal nok blive varmo og god og jeg synes du har reddet garnmanglen fint :-)

Uldbegavet said...

Den bliver skøn og dejlig varm til vinter.
Et kedeligt mønster, som man hele tiden skal kigge ned til, får man bare ikke strikket. Sådan har jeg det hver gang jeg forsøger at strikke med 2 tråde. Jeg er nødt til at kigge ned på hver eneste maske, for ellers får jeg kun fat i den ene løkke. Det er træls, for der er så mange fine modeller i 2 tråde, men det er altså udelukket for mit vedkommende.
Jeg glæder mig til at se den færdige ridetrøje

Irene said...

Den ser rigtig lækker ud, det med striberne gør den da bare mere smart.

Madam Munch said...

Det kan godt være at den har været kedelig at strikke, men mønstret ser fint og spændende ud, og jeg er helt sikker på at resultatet bliver godt, når den er færdig.

Strikkeheksen said...

Altså Gitte, den bliver da super meget flottere med striberne, så Lise får en meget sejere trøje end hvis den bare havde været grå :-)