Tuesday, October 14, 2014

Sæt and match - Sjal, handsker og hue

Sjal, fingerløse handsker og hue er strikket færdigt. Det gik lidt hurtigt med huen og de spidse strikke-pinde, så min venstre pegefinger trænger til en pause....... (Til info kan jeg oplyse, at man kan godt få en "tømmerlus" af at strikke).


Sjalet - det er blevet lige som jeg gerne vil have det. Jeg bliver helt glad indeni hver gang jeg kigger på det. Og så er det vel ikke så ring endda! Opskriften er købt på nettet, og hedder "Pop Spots". Jeg havde lidt problemer med mønsteret i starten, men pludselig var det helt logisk, og derefter var der vel ingen grund til at nærlæse opskriften. Det betød at jeg tog ud efter hver 2. række "pop spots" - oftere end beskrevet, og fik hurtigt mange masker - men det kan man såmænd ikke se. Så pyt med det.

Tørklæder er strikket på p3,5 og i tynd uld (en blanding af Isager (sort), Blackhill (råhvid) og New Zealand lammeuld (army grøn) - alt fra lager) - inspirationen kom fra tasken. Tørklædet er sjovt at strikke, men også noget af en udfordring til sidst med ca. 560 masker, hvor man for at få pop spotsene skal lade hver 4. maske falde ned og strikke trådene sammen med bundfarven. Den pind tager tid.Ved starten og slutningen af hver pind har jeg være MEGET omhyggelig med ikke at stramme - tværtimod har jeg lavet lange løse masker. Jeg kunne se på nogle af de pop spots tørklæder, der ligger billeder af på nettet, at hvis man ikke passer på trækker det sig meget sammen i den øverste kant. Som I kan se på billedet buer det stadig, men det hænger selvfølgelig også sammen med den måde udtagningerne er lavet på.
Der kom også et par fingerløse handsker til i det army grønne garn der er bundfarve i sjalet - et par Ginger fra Helga Isagers Knit Collection 2010, strikket på p2,5. 


Og dertil en hue. Ribben er strikket på p2,5 (jeg slog 100 masker op), tog lidt ud efter ribben, og brugte så Pop Spots udtagningerne til at øge maskeantallet, så jeg fik en alpehue-facon. Indtagningerne var jeg lidt usikker på - men jeg strikkede bare og så måtte det briste eller bære. Den er blevet OK. 


Nu skulle alt garnet jo så være brugt. Det er det bare ikke, jeg har minimum 120 gr. tilbage. Det er lige før jeg begynder at strikke benvarmere...........

Skindjakken er iøvrigt ny. Købt i Århus Festuge i Salling, hvor de havde tilbud. Sat ned fra 2.000 kr. til 750 kr. Min 15 år gamle elskede skindjakke trængte til en opgradering, og den nye er absolut blevet et hit. Jeg har "boet" i den siden den blev indkøbt i starten af september måned.

Efterårsferie? Jow da! Og det er herligt. Vi har ingen særlige planer andet end ”styr på hjemmet”. Sådan en rigtig generel oprydning og rengøring i krogene, som man ikke lige når til daglig. Og så lidt gæster til brunch, aftensmad og frokost (3 forskellige dage). Jeg trænger til sådanne dage hvor der ikke sker alt for meget, og der er tid til pauser med strikketøj og Netflix. I går tog Lise over til en veninde. Til gengæld fik vi tilført 3 ekstra drenge, der kom til LANParty. De holdt vist ud til kl. 4 i morges, men var friske til nybagte boller, kanelsnegle og knækbrød kl. 10. Senere på ugen falder antallet af drenge, mens antallet piger øges…..


Indlægget har drillet lidt - så bær lige over med den manglende centrering af nogle af billederne.

9 comments:

fru westerskov said...

Sikke et flot sæt. Bliver helt misundelig. God bedring med fingeren og god ferie.

Pia said...

Hamrende flot sæt. Wau sir' jeg bare.

Lin said...

Hold op, nu er du parat til at gaa i byen. Saa smart, og tasken, den passer lige til. Army-groen, sort og hvid.... flot sammensaetning. Der er ikke andet at sige end waouuuuuuwwwww!

Britt said...

Det ser simpelthen så flot ud. Jeg er helt vild med huen og jeg ved, ginger er et hit. Virkelig matchy-matchy på den fede måde

Sylvia said...

For et nyyyydelig sett du har strikket, Gitte. Helt fantastisk flott!!! Og jeg skulle gjerne gått med det selv :)
Og du har gjort et scoop med skinnjakken.

Lisbeth Severinsen said...

Ahh, dette var lekkert, passet godt til jakken også !

Fríða said...

nöj, hvor er du bare god til det der, super smart sæt.
kh.fra Island
Frida

Strikkeheksen said...

Hvor er det blevet flot, Gitte - jeg kan godt forstå, du bliver glad hver gang, du kikker på det :-) Der er bare nogle mønstre, hvor man får en decideret "hadepind/omgang" - er det ikke fantastisk, hvor meget vi udholder? ;-)
Rigtig god ferie :-)

Lea said...

Det er vel nok et lækkert sæt, du har strikket!

Ønsker dig en rigtig dejlig ferie og håber din finger snart kommer sig :-)