Saturday, May 2, 2015

Færdig fiskekutter og SAMBA!

Jeg tog mig sammen - strikkede min Fiskekutter færdig og er ganske godt tilfreds. Jeg synes de 2 blå farver og den røde farve matcher hinanden ganske godt, og keramikknapperne fra Birthe Sahl er prikken over i'et. Det er altså de smukkeste knapper der findes.


Fakta: Model Fiskekutter fra Annette Danielsens bog "Grønland" (selv om jeg nu næsten kun tænker på den som svenskertrøjen på grund af Lenes indlæg. Lidt lige som denne trøje, som blev omdøbt fra Sommer i Tokyo til Sommer i Tyrol.......) Øh langt ude - tilbage til fakta! Min version er strikket af Knold købt hos Garnudsalg (de 2 blå farver) og en rest rød uld/silke fra denne cardigan.
Et hit? Det tror jeg. Den passer rigtig godt til min blå cowboy kjole og også til et par cowboybukser. Faconen på cardiganen er rigtig god.

Strikke den igen? Aldrig i livet. Jeg har ikke tal på alle de gange, jeg var nødt til at lade en maske løbe ned fordi jeg havde strikket ret hvor der skulle strikkes vrang og omvendt! Det er absolut ikke Annettes opskrift der er noget i vejen med - den er helt perfekt! Nix - det er mig, der ikke kan finde ud af, at jeg på en pind skal strikke 3 ret/2 vrang og 3 vrang/2 ret på næste - for ikke at tale om alle variationerne ved indtagningerne til taljen. Sjovt nok er det svære for mig end at strikke får med 2 farver :-)


Jeg har været lidt dum - jeg har syet knapperne i uden at vaske trøjen først, men det løser jeg ved at putte trøjen i et dynebetræk, og så vaske trøjen i vaskemaskine på uldprogram. Knold-garnet lugter kraftigt at spindeuld, så den skal i vaskemaskinen.


Tirsdag var jeg i biografen og se SAMBA. Hovedrolleindehaveren er Omar Sy, som jeg sidste så i "De Urørlige". Det er en rigtig god film, så hvis du ikke ved hvad du skal lave i eftermiddag, så smut lige en tur i biografen :-)


Min tur til Lene, Aalborg og Saltum Uldfestival nærmer sig. Togbillet er bestilt. Jeg glæder mig rigtig meget. Heldigvis kan jeg strikke igen. Jeg forsøger dog at holde måde, og virkelig nyde strikketøjet i hænderne, for der er ikke noget mere frustrerende end ikke at kunne strikke! Egentlig er det rart at sænke tempoet. Ofte handler det om bare at blive færdig, og komme igang med næste projekt. Sådan er det ikke her lige nu, der nydes - maske for maske.


13 comments:

anne marie vorsaa said...

Din er blevet fin. Og gode farver. Dine knapper passer perfekt. Må også have lavet min færdig mangler kun knapper og jeg må give dig ret man skulle holde tungen lige i munden med de indtagningen den var altså ikke tv strik hihi. Men syntes du har lavet en smuk udgave.

Britt said...

Den ser simpelthen så fin ud, din fiskekutter. Jeg er også typen, der laver ret mange fejl, hvis mønsteret er nemt - jeg koncentrerer mig simpelthen ikke nok.

Sylvia said...

Jeg leste Tunfisk og Samba og forstod ikke sammenhengen..he he. Jeg har sovet lite i natt, og er skikkelig trett, pluss en arbeidsdag på toppen av det hele.
Men altså, din Fiskekutter er så flott, Gitte.

Lin said...

Ja den film har faaet superkritik hernede. Det kunne jo vaere man skulle.........jeg der ellers ikke er den store tilhaenger af moderne franske film hehe.
Herligt at du er strikkeklar igen.( Det er jeg ikke helt selvom jeg "snyder" lidt hehe) Din fiskekutter er blevet rigtig flot. Er vild med farverne. Undrer mig at Lise ikke har bestilt en allerede.
Knus

vibstrik said...

Hvor er den bare flot:-) De knapper er virkelig fine til, og jeg tror på at den klæder alt i cowboy.

Strikkeheksen said...

Nej, hvor er den FLOT, Gitte - den røde er fantastisk til kant og Birthes knapper er jo altid de bedste :-) Hende møder vi garanteret i Saltum - og forberedelserne er i gang - jeg stryger både det ene og det andet ;-) Glæder mig så meget :-) Strikketøjet er frihed, fritid, afslapning, meditation og simpel, ren glæde - så hvor er det godt, du kan strikke igen :-)

Eva said...

Hvor er din trøje blevet flot.
God tur til Saltum.

Uldbegavet said...

Din svenske fiskekutter er blevet så flot og man kan se hvor godt den sidder.
Tror jeg har det lige som dig - kan ikke finde ud af at strikke rib, hvis ikke antallet af ret og vrangmasker er ens.

Der kommer en periode hvor hjemmestrik er no go i børnenes liv, men det går heldigvis over og lige pludselig kan de ikke få nok af det.

Helle said...

Så lekker den ble, - absolutt verdt alt arbeidet vil jeg tro? Den røde kanten ble en super kontrast til det blå, den hadde utvilsomt ikke vært like fin med en blå kant. Det slår meg når jeg ser den at den også må være en fin modell til å bruke opp restegarn?

Jeg får kanskje forklare overskriften min, nerd betyr "geek". Altså en person med litt sære og smale interesser eller et uttrykk som også brukes om de litt ekstra smarte. Mange (de som ikke strikker) vil mene at det å dra på et treff for å lære mer om kofter er veldig sært og et smalt interessefelt.
Kofte er en fellesbetegnelse for åpne eller lukkede klesplagg, gjerne litt tykke. Kofte brukes i dag gjerne som en beskrivelse på gensere eller jakker strikket med norske tradisjonsmønstre. - Jeg håper det oppklarte litt. :)

GrenDesign said...

Den er skøn - virkeligt dejlige farver, du har valgt.

Madam Munch said...

Den er blevet rigtig flot. Jeg havde heller ikke lagt mærke til den, før jeg så den i Lenes indlæg.
Samba-filmen MÅ jeg bestemt se.
God tur til Saltum, jeg kommer der ikke i år.

Mona Elisabeth Pedersen said...

De knapper er bare prikken over i'et - så flotte til den bluse. Modellen er flot, men jeg kan godt følge dig i det med at man lige må tilbage en gang imellem. Det kan være vi løber på hinanden i saltum på lørdag - og jeg ved at Birthe er klar med flere knapper ;)

Klitrosestrik said...

Hvor er den bare flot!
Flot farve valg!