Tuesday, August 11, 2015

Bare tænker på at hækle

Jeg kan sidde på arbejde og glæde mig til at komme hjem og fatte hæklenålen, og så bare stille og roligt hækle derud af. Det går ikke hurtigt, men jeg har nogenlunde styr på det. Jeg synes det er et mareridt at hækle den første pind. Selv om jeg har slået det rigtig antal luftmasker op - ja så passer det ALDRIG til sidst. Jeg har valgt at sige "PYT", og så hænger der en lille snip til overs i den ene side......... i det mindste er jeg konsekvent.


Hvis jeg skal hækle/strikke kjolen fra Nordiske Masker 2 færdig til Fanø Strikkefestival, bliver jeg nødt til at være fokuseret, og sjovt nok, så har jeg mange andre idéer i hovedet :-) Jeg forsøger at undertrykke dem, og hækler på skørtedel nr. 2. Efterfølgende skal de syes sammen, og så skal der strikkes top og ærmer.

Ungerne er startet i skole. Søren er startet i 10. klasse på N. Kochs Skole i Århus, og Lise har sørme også flyttet skole - til den afdeling, der huser de store klasser fra 6.-10. klasse. Begge har glædet sig SÅ meget til at komme igang, og det er jo dejligt. Den følelse skal nok bliver normaliseret i løbet af de næste par uger.

Lise kom hjem fra sommerferie hos kusine Julie i lørdags, og hun havde haft en fantastisk uge. Både fordi hun og kusinen er "pot og pande", og så fordi de var i sommerhus med swimmingpool i et pragtfuldt sommervejr. Det er et fuldstændig rent barn jeg har fået hjem. Der er ingen "skidt i krogene". De var 4 børn i sommerhuset - 2 drenge (fætter Mikkel + kammerat), Julie og Lise samt min svigerinde. Og de har hygget sammen alle 4.


Jeg sad på arbejde i sidste uge i varmen og fik sms'er fra Lise om pool, badeland, sol og sommer..... Jeg havde slet ikke lyst til at sidde på et meget varmt kontor!


Egentlig er det lidt sjovt at tøserne er så tætte, for jeg er ikke vokset op sammen med min halvbror. Min mor blev gravid, og troede hun skulle giftes. Det skulle han (min far) også - men med en anden. Jeg var 16 år og Johnni 8 år før vi så hinanden første gang. Der er kun 6 måneder imellem pigerne. De "klikkede" omkring de 4 år og har hængt sammen siden. Skype er helt fantastisk når man ikke bor i samme by.

Efterhånden spørger jeg altid Lise og Søren om vi er "alene" når jeg kom ind på værelserne - og især hvis jeg skal skælde ud.....Man kunne jo risikere at komme ud på Skype.

7 comments:

Sylvia said...

Å, for noen skjønne unge mennesker. Og Lise har blitt VOKSEN i sommer. Så forandret.
Så fint at du fikk kontakt med din bror. Jeg tror alle familier har sin historie. Og alle er unike.
Tenk at du hekler et helt antrekk, Gitte. Det er morro å hekle. Men jeg tror jeg holder for hardt i nålen, for jeg får alltid så vondt i skuldre og fingre når jeg hekler. Men jeg kan strikke flere store plagg, og ikke kjenne noe i det hele tatt.
Er det ikke vanskelig å se hva du hekler med det mørke garnet...? Hø hø..... ;)
Her har det vært solskinnsvær i dag, og jeg har hatt fri. Jeg har dog handlet inn til Sophia flytter på Internat igjen på søndag. Hun starter sitt andre år der på mandag. Nå er jeg blitt vant til at hun ikke bor hjemme i ukedagene.
Jeg gleder meg også til jeg kommer hjem og kan sitte å strikke/hekle , når jeg er på jobb. Det er slik vi holder ut, det, Gitte.
Må du ha en fin uke.

Tine said...

Jeg er også begyndt at blive mere glad for at hækle.
Hvem skulle have troet det??
Glæder mig meget til at se din kjole på Fanø.
Vi har lige købt billet til festaften lørdag aften.
Det har vi ikke prøvet før.
Dejligt at begge børn er kommet godt igang med skole.
Det er altid spændende når det hele er nyt!

Tine said...
This comment has been removed by the author.
Lin said...

Haekling er stadig kinesisk for mig. Tungen lige i munden, og saa skal jeg ikke forstyrres for der er 100% koncentration. Glaeder mig til at blive " rutineret" haha.
Ja det er ikke nemt med dine mine og vores, og det var det da slet ikke dengang. Flot at I har faaet og beholder kontakt. Det er meget sjaeldent. Godt gaaet.
Knus

Uldbegavet said...

Den bliver vist rigtig god den kjole. Det må være sjovt at lave sådan en hækle/strike kombination. Kan godt forstå du glæder dig til at komme hjem og hækle på den. Jeg glæder mig til at se det færdige resultat.

Tillykke med det "rene" barn. Dejligt når de trives og finder hinanden, selv om der er en risiko for at ende på Skype, hvis man ikke passer på.

Strikkeheksen said...

He, he Gitte - det ville jo ikke være så godt, at ende som en furie på Skype ;-) Skønne billeder af de dejlige unge mennesker :-) Du bliver færdig med kjolen før mig, hvis du har tænkt dig at have den på - på Fanø - husk nu, at det altid er godt vejr (nej, jeg er nok bare misundelig) - jeg har stadig gang i barselspakken - måske skal jeg tænke lidt mindre ambitiøst der - synes i hvert fald det hele går lidt langsomt! Ha en rigtig dejlig weekend :-)

مؤسسة سحر اللمسات للمقاولات والديكور said...

افضل شركة دهانات بالرياض
افضل شركة ديكورات بالرياض
معلم وفني تركيب ورق جدران بالرياض
صيانة جميع أعمال الفلل والمشاريع بالرياض
جبس بورد وأعمال جبسية بالرياض
تنسيق حدائق ومهندس حدائق بالرياض
ترميم جميع المباني بالرياض
أعمال حجر طبيعي بالرياض
شركه مقاولات ومقاول بالرياض
شركة كسر رخام بالرياض
شركة أعمال كهرباء واعمال سباكة وفني كهرباء وتركيب بلاط ورخام بالرياض
تركيب باركيه بالرياض