Sunday, August 16, 2015

Sommerprikker samt Blomster og Blade

Jeg fik et gavekort i 50 års fødselsdagsgave fra min kollegaer til Tind Textil og Kunst. I går fik gavekortet ben at gå på. Jørgen og jeg kørte til Søndervig. Jeg havde gjort et grundigt forarbejde, så jeg vidste nøjagtig hvad jeg ville bruge gavekortet på, og det skulle være noget som jeg ikke bare kunne tage ind til Århus og købe.

Derfor blev det garn og opskrift til 2 Karen Noe modeller:


”Sommerprikker” strikket i en tråd Rustik Natur (Bomuld/Silke) og en tråd tynd merc. bomuld. Bomulden have Tind ikke, den er bestilt hjem fra Karen Noe.
Jeg synes det er en fantastisk smuk bluse, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang, men jeg må helst ikke slå op før jeg er færdig med min hæklede og strikkede kjole….


”Blomster og Blade” strikket i Linea Hør. Den fandt jeg faktisk først i min søgning på nettet, og blev ret forelsket i det fine mønster. Her var det farvevalget der tog mest tid. Der var mange flotte mørke farver, men hvis garnet blev for mørkt ville mønsteret ikke blive særlig synligt, og det synes jeg ville være synd. Derfor blev det denne vin/rustrøde farve, der kom med hjem.


Tind Textil og Kunst er jo en ualmindelig dejlig butik at komme ind i - og garnudvalget! Det er så lækkert! Jeg husker med fryd tilbage på den weekend vi tilbragte der, med udsigt ud over havet.

Jeg havde kigget på flere Design Klub modeller inden jeg tog af sted, men blev enig med mig selv om at jeg har nok tyndt uld på lager. Samtidig har hedeturene gjort sit indtog igen - heldigvis mest om aftenen. Men det sker at ”det indvendige oliefyr” i løbet af 2 sekunder skrues op til 100 grader når jeg er på arbejde, og så er uld altså IKKE at foretrække. Disse 2 bluser vil være rigtig fine til vinter sammen med sort habitjakke og bukser.

Da jeg var i midten af 30’erne sad jeg på kontor med en kvinde som var kommet i overgangsalderen, og hun slog vinduerne op i tide og utide og viftede med armene. Jeg synes det var lidt morsomt, og tænkte at det skete da godt nok aldrig for mig. Nu forstår jeg hende fuldt ud!

Efter Tind kørte vil til Vestkystens GårdbutikDet var her vi fik skøn frokost fra, da jeg for et par år siden var på kursus i Tind, og vi var også på besøg i butikken dengang i stiv kuling og med snestorm på vej. Jørgen og jeg kørte ind forbi, og sad udenfor og fik serveret lækkert brød med Vesterhavsost, æble/hyldeblomst juice og kaffe.


Jeg frøs mine bare ben, og meddelte at jeg havde grisehud på benene. 
Jørgen spurgte om ikke jeg mente GÅSEhud..... - og det gjorde jeg jo nok.


Vejret her til morgen var betydelig bedre, end det vejr vi kørte afsted i lørdag morgen. Det stod ned i stænger. Jeg havde ellers forestillet mig morgenmad i vejkanten med madkurv. Det blev til et stykke brød med ost i bilen. Og så lykkedes det mig i øvrigt at få hældt næsten et helt krus kaffe ud over mig selv, og vi måtte vende om så jeg kunne komme hjem og få tørt tøj på. Samtidig efterlod jeg min pung hjemme, og GPS'en har været til opdatering, så den lå også hjemme. Vi fandt nu det vil skulle, og Jørgen havde pung med, så det gik alt sammen.

Søndag morgen på løbetur omkring søen. Jeg har haft mobiltelefonen med de sidste mange gange for at tage et billede af den hejre, der - før jeg begyndte at tage mobilen med - altid var i søen......


Søndagsmorgenboller - Hele durumkerner fra Frk. Møllers Mølleri, skyer, reven gulerod, lidt olie, salt, økologisk gær, durum mel og almindeligt mel, der har hævet natten over. Nogle af bollerne er "trillet" i en tallerken med solsikkekerne. 


10 comments:

Sylvia said...

Hei Gitte
Så fine og spennende modeller du skal strikke. Best, likte jeg modellen Blomster og blade. Og fargen var også så skjønn.
Jeg følger TINDbutikken her på nettet, og det ser ut til å være en spennende butikk. Litt som butikken jeg jobber i, faktisk.
Jeg har, bank i bordet, ikke fått hetetokter enda. Men de gangene jeg har fått det, har jeg faktisk blitt syk og forkjølet etterpå, så det har ligsom vært en grunn, alikevel.
Du var da rett uheldig med turen, da du sølte kaffe på deg. Da er hyggen borte, og man kan likesågodt dra hjem. Men, det høres da ut som om dere hadde en fin tur alikevel.

Strikkeglæde said...

Det er nogle smukke modeller du har valgt - jeg er især vild med "sommerprikker" den skal jeg vist kigge nærmere på ;-) Jeg kender godt det med at motivet forsvinder når man henter kaneraet. Vi har en fasan som bor i vores baghave - den mener vist at vi bor på dens område, den går helt op til huset og står og oberskuer bedriften, men når jeg henter kameraet løber den...

Madam Munch said...

Det var godt at få gavekortet ombyttet til lækkert garn. Flotte modeller du har valgt, dem glæder vi os til at se opstrikket, for vi har dem ikke i butikken.
Ja det var en blæsende weekend sidst du var i Tind, dejligt at se gårdbutikken i andre omgivelser, og der er også sket udvidelser siden. De har en enorm omsætning.
Ha, ha grisehud, har jeg ikke hørt før, men det kan vel være lige så godt som gåsehud.

Uldbegavet said...

Jeg er helt enig med dig, det er nogle meget smukke modeller, især sommerprikker er super fin og kunne også godt ende på mine pinde.
Grisehud på benene har jeg godt aldrig hørt før, men det startede da med G, så du var på sporet.
Sikke en spændende gårdbutik - den kunne jeg godt tænke mig at besøge en dag. Det lyder som noget af en tur i havde - forhåbentlig brændte du dig ikke på kaffen. God søndag.

Britt said...

Det lyder som en rigtig dejlig tur, I har været på. Jeg synes det er nogle fine modeller, og den rustrøde farve er da alt for skøn. Super efterårsagtig og meget anvendelig.

Anonymous said...

Gitte, som svar på din kommentar hos meg, så sier jeg JA gjerne!!!!
Er det noe spessiellt du ønsker deg i bytte, eller skal jeg bare sende deg noe?
De fargene jeg strikker i nå, tror jeg DU ville sett fin ut i :)

Sylvia said...

Jeg forstår ikke hvorfor jeg ble anonym.
Det er altså Sylvia som skrev det forrige innlegget.

Helle : said...

Det til at I have en dejligt tur trods kaffe på tøjet ;-) Flotte bluser du skal igang med !

Fru Kahr said...

Sikke lækre indkøb:-)

Strikkeheksen said...

Altså, altså Gitte - sikken en skøn fødselsdagsgave det gavekort blev forvandlet til :-) Det er et par super søde modeller og de kan sagtens bruges under en habitjakke hele vinteren :-) Jeg tænker også med glæde på vores besøg i sin tid - og har ikke været der siden, men jeg har lovet mig selv, at jeg engang vil leje et sommerhus i nærheden og simpelthen terrorisere butikken dagligt ;-) Nu må vi se - en ting er det man ønsker sig, noget andet er det man får :-) Således fuld af visdom og filosofi vil jeg ønske dig en rigtig dejlig aften :-)