Wednesday, May 21, 2008

Kryds og firkanter.......

Jeg hækler firkanter, og hygger mig gevaldigt med det. Det går langsomt fremad - 17 stk. ud af 60 er det blevet til.

Søren og Lise har i de sidste par uger mundhuggedes utrolig meget. Fra de stod op om morgenen til de gik i seng om aftenen. Sommetider har jeg være sk... sur når jeg kom på arbejde, og i weekenderne har det næsten ikke været til at holde ud. Der måtte ske et eller andet!!! - Så i søndags lavede jeg et skema, hvor der var plads til 6 krydser - et kryds for hver gang de skændtes - og selvfølgelig med en gulerod "i enden". Mindre end 3 krydser = 1 stk. DVD - High School Musical 2 og mindre end 6 krydser = fredagsslik efter eget valg.

Hold da helt op - de har været så søde - de hjælper hinanden og snakker sammen istedet for hele tiden at være sure på hinanden, og i dag har Søren gået rundt med Lise i hånden. Det er bare så dejligt - og foreløbig er der 0 krydser i skemaet - så det ser ud til at der både er DVD og slik på fredag. DET VIRKER!
Processen fortsætter i næste uge efter samme skabelon. Vi har aftalt at mindre end 3 krydser er lig med pandekager, is og syltetøj.

Og så er der børnehave i hjemmet for tiden. Dvs. vi er gået sammen med Lises bedste veninde, og de hygger sig helt vildt - skiftevis hjemme hos os, og ovre hos hende ;-)

4 comments:

Tine said...

Hvor er det nogen fine firkanter du har gang i.
Er det til et tæppe?
Jeg kan rigtig godt lide farverne.
Stærke, dejlige farver.

Kender godt det der med at ungerne er billigt til salg.
Hvor er det da, en god løsning du fandt på.
Måske det ender med at du ikke behøver bestikkelse :-)

Ellers lader det da til at Lise og veninden hygger sig med strejken.
Godt at man kan hjælpe hinanden, når det brænder på.

Gitte said...

Det er sørme et tørklæde - mønster fra Hendes Verden.

Målet er også at "den pæne omgangstone" skal blive en vane. De var lige som låst fast i nogle meget trælse roller, hvor de hele tiden stak til hinanden. Ikke til at holde ud.

Jeps - når man er 4 voksne til at passe går det lidt lettere med at få hverdagen til at hænge sammen.

Ulla V. said...

Du er sørme ihærdig med hækleriet!! Det ser godt ud....

Anne-Sophie og Emil kan virkelig også skændes så det brager - og så kan gode råd være dyre! Men heldigvis er de da venner for det meste ;0)

Det lader til at i har fundet metoden!! Det er altså sjovt hvad en gevinst for enden af målstregen kan gøre af forskel....
Men nu var det heller ikke værst hvad der ventede ;0)

Vi er ikke ramt af strejken fordi børnene er så store. Men hvor er det godt når man kan hjælpes ad :0)

Rigtig god fredag...

Gitte said...

Hej Ulla,
Tak for den med hækleriet - farverne ser helt forkerte ud på billedet - det er efterårsfarver. På billedet ligner det et trafiklys......
Jeg må indrømme, at denne uge har været herlig. Det har været fred og fordragelighed hele vejen igennem.
Lise har i den sidste tid hylet i vildende sky ved det mindste - og hun er altså god til at tirre Søren, som så glemmer lidt at han er 9 år...... I denne uge har hun helt ladt være med det! Så JUHUUUUUUUUUUU

Jeps godt at man kan hjælpes ad ;-)