Saturday, January 16, 2010

Ind med det nye......

Læste Sarahs indlæg på hendes blog den anden dag, og det passede altså lige til mig! En af hendes veninder bemærkede at hun har gang mange stykker strikketøj (det behøver jeg ikke hjælp til).

Sarahs kommentar til dette var, at selvfølgelig ligger der en værdi i at gøre tingene færdige, men at denne hobby jo er til for fornøjelsens skyld, og ikke som levebrød. Samtidig er der så meget glæde i den kreative proces med at starte noget nyt op og se idéen folde sig ud.

Jeg har en frygtelig lyst til at sætte gang i en hel masse. Idéer og favoritmønstre kan næsten ikke komme hurtigt nok ud på pindene. Og nu har jeg besluttet bare at give los - eneste krav er at garnet stort set skal komme fra eget lager! Hvis der skal strikkes med 2 tråde, må den ene gerne vær nykøbt.

Jeg strikke selvfølgelig på Sommer i Tokyo, og er igang med første ærme.

Derudover er der sat gang i Wicked - Faktisk det første engelske mønster jeg købte, men dengang - for 3 år siden - mislykkedes projekter. Tror/håber det går godt denne gang.

Sidste skud på stammen er foreløbig "Vilde Svaner" til Søren, men det er en ommer. Den bliver for lille. Jeg strikker største størrelse og skal derfor selv "udvide" mønsteret. Det kan jeg også gøre nu, hvor jeg har fattet sammenhæng fra ribben, der består af både 2, 3 og 4 masker ret og vrang, op til mønsteret.

Næste projekt bliver - ja vent og se.

17 comments:

Lea Poulsen said...

Når nu jeg kikker på din rib kan jeg se den dybere mening, for ærligt talt det er utrolige dårlige billeder er som er i den bog, der er ikke et eneste nær-billedet i hele bogen, og det bliver hurtig årsag til ekstra besvær.
God beslutning du har taget med hensyn til, hvad du vil strikke:-))

Gitte said...

Var meget usikker da jeg gik i gang med Vilde Svaner på grund af det mærkelige ribmønster, men når så "svanerne" kommer på, så giver det mening.
Jeps - jeg vil strikke derudaf ;-)

Strikkeheksen said...

Strik, min pige, strik ;-) Det swinger jo bare og det skal nok blive færdigt det hele på et tidspunkt :-)

Jeg har det på samme måde efter vi har været til Store Strikkesøndag, jeg er gået i gang med en kjole efter helt eget design og jeg tror den bliver god og så har jeg bare ideer til tyve andre ting - men Gitte, det er jo bare simpelthen herligt :-)

Sylvia said...

Hei Gitte
Da gjør jeg som deg, og mange av de andre her inne: Starter på noe nytt hele tiden.
På en uke har jeg starte opp et babyteppe, pulsvarmere og i dag, en kjole/tunika. Alt skal gis bort, og ingen er julegaver(til Alongen) Men pytt`sann, her skal kreativiteten blomstre, og jeg gjør dette fordi jeg nyter det. En dag blir det jo ferdig.

Britt said...

Sådan skal det være! Startitis er en meget lykkelig tilstand -jeg elsker det selv. Og hvis ikke passionen skal lyse vildt og blændende i ens hobby, så ved jeg ikke hvor.....
Kunsten er at notere korrektioner, str, maskeantal mm undervejs (jeg gør det på post-it) - så kan man nemlig altid vende tilbage.....hvis altså det skulle få et langt liv i strikkekurven.
Fede projekter du har sat igang!
Kh
Britt

Gitte said...

Lene, Syliva og Britt - skønne kommentarer ;-) Dejligt at jeg ikke er alene ;-)

Lene og Sylvia - glæder mig til at se jeres kjoler.

Britt - god idé med at notere ned. Den vil jeg bruge for eftertiden. Startitis - jeps ;-)

Ann said...

Nu er du jo snart færdig med din flotte sweater, og dit engelske projekt bliver jo så også færdigt trods lidt betænkningstid og selvom du skal pille sweateren til Søren op, så er den så flot og garnet så smukt, at jeg er sikker på, den bliver gjort færdig på et tidspunkt. Det jeg mener er, at det er jo ikke antallet af projekter, der har betydning, men om projekterne har en tendens til ikke at blive gjort færdig.
Selv har jeg mange projekter igang på een gang. Det skyldes dels alle ideerne og de tiltrækkende garner rundt omkring, men det skyldes også behovet for at kunne skifte, når det bliver kedeligt eller for anstrengende eller der er krimi i TV. Jeg vil gerne have projekter, der passer til forskellige behov og situationer. Jeg ved jo, at de bliver færdige på et tidspunkt......engang.

Fru Kahr said...

Som sædvanligt er det nogen lækre projekter, du har gang i:-)
Jeg havde en drøm om at strikke "Vilde svaner" til Jens. Desværre har barnet bekendetgjort, at han dør, hvis jeg gør det! Så der er vist dømt fiasko på forhånd...

Irene said...

Det er jo selve strikkeprocessen og de ideer man får undervejs, der er spændende. Derfor skal man da have lov til at have lige så mange projekter i gang, som man har lyst til. Og du er så hurtig på pindene, at du får alting færdigt i en ruf:-)
Jeg var iøvrigt inde på Saras blog og blev helt vild med de Fair-isle-veste, hun har strikket. Sådan én må på min liste.

nynne said...

Fede ting du er i gang med. Tager du den nye A.D bog med ud til Berit ? Den vil jeg gerne kigge lidt i.
Jeg tror også man skal give lods og starte alt det man evner op - der kommer jo ind i mellem også perioder hvor man ikke orker at tage stilling til hvad man har løst til at lave - og så er det fedt at have noget at gøre færdigt

Gitte said...

Ann - du har helt ret. Og så synes jeg faktisk også selv, at min "færdiggørelsesgrad" er ret god ;-)
Normalt strikke jeg også altid på flere projekter på én gang. Der skal både være udfordringer, tv-strik, og snakke-strik. December med kun strik på én trøje - mandens julegave - var så kedeligt.

Dorthe - det går da ikkemed Jens ;-) Måske det hjælper hvis han ser et billede af Søren i trøjen - engang.....

Irene - enig i vestene. Sarah strikker nogle super flotte ting. Og så glæder jeg mig til at hun løfter sløret for hendes herresweater:
http://www.bluegarter.org/2009/09/a-glimpse/
Måske næste års julegave til Jørgen, som skal startes allerede i august.......

Nynne - enig. Og når man giver los bliver der jo på et tidspunkt og en masse ting færdige... Jeg skal nok tage bogen med ud til Berit.

Helle : said...

Dejligt med al det strikketøj, det er bare med at få sine ideer ud.

Gitte said...

Helle - enig ;-)

Jette said...

Nej, det er næsten det sjoveste at starte på et nyt projekt, og kan se at du har gang i mange fine, glæder mig til at se dem færdig.

Tine said...

Jeg syntes da helt sikkert at du er super god til at få dine ting færdige!
Jeg er lige kommet nemt om ved det. Jeg trævler op :-) Men det er jo heller ikke første gang!
Mon Sommeren er færdig til d. 23?
Jeg glæder mig til at se den.

Samtal från min trädgård said...

Dejligt at du gör lige som du har lyst til.

Gitte said...

Jette - enig ;-)

Tine - Sommer er bestem ikke færdig til d. 23. - Nu skriver du jo ingen måned ;-) Så måske d. 23. februar.....
Du er god til at trævle op ;-)

SFMT - ;-)