Sunday, January 3, 2010

Strik med 2 tråde og nytårsløfter

Det går rigtig godt med "Sommer i Tokyo". Jeg troede, at jeg hurtigt ville blive træt af at strikke mønster, men jeg synes faktisk det er rigtig sjovt, og også meget anderledes end de sidste mange trøjer, jeg har strikket. Størrelsen har jeg også fået til at passe. Har justeret ribben fra 256 til 224 og selve trøjen fra 288 til 264 masker.
Brugte lidt tid på Youtube, for at lære teknikken "at strikke med 2 tråde", men Alt det snoen om fingrene kunne jeg ikke få til at fungere, og strikke med begge hænder kan jeg slet ikke ;-), så det endte med at jeg fandt min egen teknik, og således at de 2 tråde ikke "løber sammen":
"Mor - jeg har taget billeder af grøntsagsfadet - ligger du det ikke på din blog?" Søren er altid mand for lige at gå i køkkenet og arrangere lidt guf af den sunde slags, når hans mor siger at nu er det slut med slik. Det var nytårsdag, og det var hvad der var at sunde ting tilbage i køleskabet ;-)
Hele familien har i år lavet nytårsløfter. De bliver skrevet ned, så vi kan følge op på dem. Jeg vil nøjes med at afsløre 2 af mine:

1. Tilmelding til helsecenter (findes på mit arbejde, og koster stort set ingenting at benytte) - skal min. træne 2 gange ugentligt
2. Det er slut med at gå for sent i seng - jeg skal have 7 timers søvn (= minus strik og blog efter kl. 23.15)

Nytårsløfte 1 håber jeg vil hjælpe på de rygproblemer, som har præget 2. halvår 2009. Jeg SKAL have trænet mave og ryg op, så de kan holde hoften på plads. Gider ikke døje mere - slut, prut, finale! Har også fået lækre flade støvler af manden i julegave (gavekort - fruen var så på udsalg mellem jul og nytår), for det er nok desværre også slut med at rende rundt på høje hæle til hverdag - ihvertfald et stykke tid.

16 comments:

Louise said...

lækre lækre støvler Gitte - Jeg er vilde med begge par!
Og er du gal du er da allerede nået vildt langt med din fine trøje. Den bliver bare super lækker.

Irene said...

Hvor ser din bluse fin ud, og du har ret - det er sjovt at strikke flerfarvestrik. Jeg tror ikke på nytårsfortsætter, men jeg har sat mig 2-3 mål for 2010:-) Jeg måtte også ned fra de højhælede og på med de fla´e futter for nogle år siden - af samme grund som dig - ondt i ryggen. Rigtig øv - men jeg må sige at dine nye støvler er lækre. Jeg har kig på nogle i lidt samme stil i (Host host) turkis:-)

Garn Moster said...

Hold op for nogle fede støvler , dem gad jeg godt at kunne gå med , jeg kan nemlig ikke gå i helt flade sko pga. en dum dropfod , der ikke kan løfte sig fra jorden. Så her hedder det altid en hæl på max 5 cm.
Din trøje blir super , det er nogle lækre farver :-)

Tine said...

Hvor ser Sommeren godt ud!
Jeg syntes også det er rigtig sjovt at strikke med 2 farver.
Jeg fik blod på tanden efter de 2 Teitur veste jeg strikkede til jul.
Så det er helt sikkert noget jeg skal gøre noget mere i det nye år.

Og superfede støvler du fik købt.
Dem kunne jeg også godt forelske mig i :-)

Karin Grøn said...

Skønne støvler dem kommer du til at SLIDE i stumper og stykker. Jeg håber du får styr på hoften - det lyder godt for dig med et nytårsforsæt med helsecentret. Held og lykke med det og PAS på når der er noget galt ikke at træne med vægt men med mængde af bevægelse. man er så tilbøjelig til det andet bare fordi man tror man kan, men det gør mere skade end gavn.

Karin Grøn said...

Forresten- det er rigtigt rigtigt sjovt at strikke med flere farver og så går det hurtigere end andre ting fordi man l-i-g-e skal have et mønster færdigt før man går fra det.

Helle : said...

Godt du endelig tager dig sammen til at komme ned på jorden ;-) det har jeg jo sagt før til dig ikke !!

Det er nogle skønne støvler du har købt dig, dem skal du nok blive glad for.

Knus Helle

Mit pusterum said...

Lækker trøje du er igang med og fede, fede støvler.
Godt nytår

Kh. Randi

Merete said...

Sikke nogen lækre støvler du har købt. Dem er jeg bare vild med. Din trøjer ser også rigtig god ud. Glæder mig til at se den færdig
Merete

Mariann said...

uha, jeg kan allerede mærke misundelsen snige sig ind, både hvad angår dine støvler og strikketøjet. det er bare for lækkert :-)
Motion er en god ting, og jeg skal også have gang i det igen. Håber hele tiden på at jeg vil blive lidt afhængig af det, men der er altså et stykke vej endnu :-)

Strikkeheksen said...

Flot gået, Gitte, at du har bestemt dig for at gøre noget godt for dig selv i det nye år, jeg er sikker, at du nok skal klare det :-) Jeg er altid klar til at heppe :-)

Helt utroligt flotte støvler, du har fået - jeg er vildt misundelig - også på din Sommer i Tokyo, den bliver fantastisk - bare irriterende at du skal regne så meget. Det ser sandelig også ud til at din teknik fungerer :-)

britt said...

Din Sommer i Tokyo bliver rigtig fin - og jeg har det på samme måde med flerfarvestrik: det er vildt skægt og man må bare liiige have en række mere...mit 2010 skal helt klart også indeholde en del flerfarvestrik.
Fede støvler du har købt dig - de er drønsmarte og så er flad fod nu ikke så tosset endda. Jeg krydser fingre for at træning og flad fod kan hjælpe dig.
KH,
Britt

Sylvia said...

For noen herlige støveletter du har fått deg!!!! jeg er heller ikke glad for høye heler, og det er vel heller ikke bra for din rygg. Har du forsøkt med yoga? Jeg drev med det fø, og i år vil jeg prøve igjen, bare jeg får tid til det.
Jeg har også lagt ut mine nyttårsforesetter. Blir du med?

Samtal från min trädgård said...

Det var en rigtig flot tröje, og så skal vi slet ikke nävne stövlerne. Lidt misundelig bliver man altså!
Nytårslöfterne med fitness stemmer også her, har köbt kort med subvention fra mit arbejde, så det er bare at komme i gang. Men tag en ordentlig instruktion först, så du ikke träner forkert.

Berit said...

Godt nytår til dig! Jeg har også bevæget mig ud i strik med 2 tråde, nemlig en hue til Emil - du ved den med dødningehovederne. Den har du vist også været omkring. Din bluse ser rigtig spændende ud. Den må vi se "live" den 10. Tak for i år!

Nette said...

De dér Naturalista, dem bliver du meget glad for. Jeg har selv to par.

Egentligt er det flere år siden, jeg smed de høje hæle. Min ankel kan ikke holde til det, og jeg har det bedst med at have fodfæste. Jeg ærgrer mig slet ikke mere, bliver nærmest høj af jordforbindelsen. ;-)

Jeg har altid strikket med flere farver. Jeg anede slet ikke, det var noget, som mange fandt svært, før jeg begyndte at surfe rundt på blogs og strikkesider.
Jeg har også udviklet min egen måde, som virker perfekt.
Det ser spændende ud. :-)