Sunday, January 24, 2016

Socks in the city - Polka Dot Socks

Mit første par sokker i 2016 er fra hæftet "Socks in the City": Polka Dot Socks, og selv om det de nok bliver en anelse for tykke til mine sorte snøresko er jeg tilfreds med dem.


Inspirationen kom fra Anne (Mandagspigen, der forlod denne jord alt for tidligt). Hun havde strikket et par uldsokker til klipklapper, og det var egentlig derfor jeg købte strikkehæftet. - Men man planlægger et strikkeprojekt indtil der kommer en ny idé......


Arbejdstid: Noget hurtigere end de andre 2 farvede projekter jeg har haft gang i. Et færdigt stykker strikketøj på ca. en uge. Dejligt!


Fakta: Mønster fra hæftet Socks in the City - Polka Dot Socks, strikket i Fabel Superwash Sokkegarn (lagergarn) i farverne sort og råhvid. Strømperne er strikket på p 2,5. Jeg har lavet enkelte justeringer ved hælen, som er strikket meget enkelt for at få polka dot mønsteret til at passe. Første strikkede jeg som det stod i opskriften, men jeg havde for lidt plads over vristen og huller ved vendingerne. Derfor slog jeg 4 masker mere op til selve hælen, og jeg anvendte omslag ved vendingen. Resultatet blev noget bedre.


Kjole fra det nyeste Marie. Den er strikket top down og derfor meget let at strikke op i en str. 14 år.
Jeg har vist kjolen/billedet til Lise og spurgt hende om hun ikke gerne vil have kjolen. "Nej tak - mor, jeg går jo mest i bukser" - var svaret. Jeg er nu ligeglad. HUN SKAL...... :-) Håbet er at når hun ser kjolen færdig, så vil hun elske den. Jeg tænker på en varm mørkerød farve eller mørkeblå, og i bomuld/uld. Måske en julekjole til julen 2016 (jep - planlægning i god tid ).

8 comments:

Sylvia said...

Hei Gitte
Så flotte sokker!! De likte jeg godt.
Og så fint at du nevner skjønne Anne her. Jeg savner henne så, og det er så merkelig at hun er borte.
Hun hadde på seg sokkene til flipflops siste gangen vi var på tur, da vi traff på deg. Jeg tok et bilde av henne med dem på.
Jeg har netop kommet hjem fra min søster, og før jeg dro, spiste vi kanelsnurrer som hun hadde bakt. Vi gikk også på en veldig lang tur i dag, 7.4 km. Da hadde vi med oss kaffe og sitteunderlag, og nøt utsikten der vi satt, ved Kyststien. En fantastisk tur.
Sophia ønsker seg ikke noe strikket, for tiden, så da lar jeg heller vær. Jeg er heller ikke så inspirert for tiden, derfor er det godt å bare hekle ruter, når jeg kommer hjem fra jobb om kvelden. Snart blir det nok til et teppe.....
Ha en fin uke.
Klem

vibstrik said...

Fine fine s´trømper, og den kjole kan man da kun elske:-)

Uldbegavet said...

Søde sokker og dejlig prikker. De er fine.
Kjolen er super sød og det er svært at forstå, at hun ikke er interesseret. Mine børn tabte også interessen for hjemmestrik på et tidspunkt og nægtede at gå med det, men da de så blev voksne blev de pludselig interesserede igen.

Lin said...

Hvor er de blevet flotte. Og saa har du naesten samme par sko som paa forsiden af bogen lol.
Jo, jeg tror nok Lise vil bruge den naar hun foerst ser den. Det er jo ikke saa laenge siden hun gik i kjoler vel ( eller er det bare jeg som ikke kan vaenne mig til at tiden gaar for hurtigt??)
Knus

Ruths datter said...

Drømmesokker. Aldeles nydelige.
Klem

Strikkeheksen said...

Super seje sokker ☺ jeg har også købt bladet og må i gang med kjolen til Lillefrø - hun sagde iøvrigt ja "hvis jeg huskede den skulle være med korte ærmer" ☺

Strikkeheksen said...

Super seje sokker ☺ jeg har også købt bladet og må i gang med kjolen til Lillefrø - hun sagde iøvrigt ja "hvis jeg huskede den skulle være med korte ærmer" ☺

Chain of Yarn said...

Jamen der har vi jo de færdige polka-dot sokker. Du er da i god tid med planlægningen af næste julekjole, men den slags tager også tid. Hav en god uge.